Iohannis, comemorare revoluție 1989. Radu Herjeu: ''Nu știu ce făceai matale pe 20 mai 1989...''

Andrei Itu / 13 mai 2019 / 22:05 Salveaza PDF Comentarii
Radu Herjeu
Radu Herjeu

Radu Herjeu a ironizat, într-o postare pe Facebook, inițiativa președintelui Klaus Iohannis de a organiza anticipat o ceremonie publică de comemorare a revoluţiei din Decembrie 1989, în data de 20 mai.

Radu Herjeu a ironizat scurt si la subiect comemorarea anticipată, din data de 20 mai, a eroilor revoluției din decembrie 1989.

''Domnule Iohannis, nu știu ce făceai matale pe 20 mai 1989. Eu știu sigur că nu ieșisem încă la Revoluție. 
#Să_Aniversăm_Anticipat_Comemorarea''

 

Amintim faptul că fiul disidentei anticomuniste Doina Cornea, Leontin Iuhas, refuză invitaţia pe care i-a adresat-o preşedintele Klaus Iohannis de a participa, pe 20 mai, la ceremonia publică de comemorare a revoluţiei din Decembrie 1989. 

'Vă mulţumesc pentru invitaţia pe care mi-aţi făcut-o să particip la Ceremonia publică '30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. 2019 - Anul omagierii victimelor comunismului', care va avea loc în data de 20 mai 2019. Poate că m-aş simţi onorat şi aş participa la evenimentul pe care îl veţi patrona dacă nu ar exista câteva motive ce mă împiedică să o fac. În primul rând e vorba de calitatea mea care m-ar îndreptăţi să particip la un astfel de eveniment. (...) Pe de altă parte nu înţeleg care este motivul pentru care o ceremonie dedicată Revoluţiei din Decembrie 1989 are loc în luna mai? Să fie oare din motive electorale? Atunci, nu! Nu doresc să particip la un miting electoral. Şi nu doresc, de asemenea, să particip la o ceremonie în care există riscul ca victimele regimului comunist să fie sărbătorite tocmai de torţionarii lor. Şi oare de ce aţi fixat data ceremoniei chiar în 20 mai? De ce nu 13-15 iunie?', a arătat Leontin Iuhas într-o postare pe Facebook.

Vezi mai multe Comemorare Doina Cornea. Fiul disidentei anticomuniste refuză invitaţia lui Iohannis

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24