Alina Gorghiu, despre USR-PLUS: Este în ADN-ul USR să declanşeze crize

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Senatorul PNL Alina Gorghiu îi critică dur pe cei de la USR-PLUS şi spune despre aceştia că este în ADN-ul lor să speculeze orice criză.

"Adversarul PNL este PSD și așa va fi mereu. Crizele politice favorizează PSD. Le cerem partenerilor noștri de guvernare să înțeleagă că există mize mai mari decât alegerile lor interne. Cei din PSD vor face orice pentru a prelungi actuala criză politică. Este în ADN-ul lor să speculeze orice criză. Cum este în ADN-ul USR de a declanșa crizele.

PNL așteaptă în continuare ca USRPLUS să se întoarcă la masa dialogului, să renunțe la moțiune, să facă o propunere de ministru, să rămână la guvernare. Prim-ministrul este rațional și pregătit pentru orice scenariu, dar vrea USRPLUS la guvernare", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Nu este prima critică lansată de Alina Gorghiu 

„Așa mare grabă, vineri noaptea, să fie depusă moțiunea…cu un text neconstituțional, îndreptat împotriva unei singure persoane, Florin Cîțu, nu împotriva Guvernului, așa cum prevăd normele legale.

Unii au ținut funcționarii peste program, ca să-i primească pe Barna și Simion cu moțiunea de cenzura, vineri, la ora 21.00, doar, doar pică guvernul mai repede… fără să își facă timp să verifice semnăturile.

Conform art. 113 din Constituție, condiția procedurală a semnăturilor este una esențială pentru a putea fi înregistrată o moțiune de cenzură.

De ce nu au fost curioși să se uite peste aceste semnături?

Era grabă să intre moțiunea în circuit, știind că e o problemă?”, a scris, luni dimineață, Alina Gorghiu pe contul de Facebook, unde a adăugat: „ați grăbit tot, dar să publicați textul moțiunii de cenzură pe site-ul Camerei Deputaților sau al Senatului nu a fost timp, nu? De dragul transparenței, zic.”

Parlamentarii din conducerile Camerei Deputaților și Senatului sunt convocați marți, de la 11.00, pentru a stabili calendarul dezbaterii și votării moțiunii de cenzură inițiată de USR și AUR. Este a patra oară când e convocată ședința BPR, transmite Mediafax. Anca Dragu, președintele Senatului, a propus ca o nou ședință să fie convocată marți, de la ora 11.00. Potrivit acesteia, pe ordinea de zi urmează să figureze un singur punct, respectiv calendarul moțiunii de cenzură.

Ședințe de BPR au mai fost convocate vineri seara, sâmbătă și luni, dar nu a fost cvorum de ședință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel