Alertă de gripă în Buzău. Două focare au fost confirmate

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a declarat miercuri că există două focare de gripă în municipiul Buzău după ce trei copii au fost confirmaţi cu virusul gripal de Institutul Cantacuzino din Bucureşti. 

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei din cadrul DSP Buzău, un focar a fost declarat la Şcoala Generală nr. 7 din municipiul Buzău, unde doi copii au gripă şi celălalt, la Centrul Maternal, unde un copil internat aici, împreună cu fraţii şi mama sa, a fost diagnosticat cu gripă, în ambele cazuri boala fiind confirmată în urma analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino din Capitală.

Centrul rămâne închis, vizitele sunt suspendate şi nu se mai fac internări', a mai declarat sursa citată. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului judeţean Buzău, Adriana Bunilă, a precizat că alţi patru copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani, au ajuns miercuri la UPU Buzău, Secţia pediatrie, şi, în urma testului rapid, au fost diagnosticaţi cu gripă de tip A şi, respectiv, gripă de tip B. Doi dintre aceştia au fost direcţionaţi la Spitalul Victor Babeş şi doi au fost externaţi, cu recomandări medicale, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel