Alegeri SUA: O nouă contestație a lui Trump, RESPINSĂ de Curtea Supremă din Pennsylvania

Curtea Supremă din statul american Pennsylvania a respins o nouă plângere depusă de echipa de campanie a lui Donald Trump.

Curtea Supremă din statul american Pennsylvania a respins o nouă plângere depusă de echipa de campanie a lui Donald Trump, transmite Agerpres. Aceștia denunțau din nou mai multe nereguli în cadrul scrutinului prezidenţial,relatează AFP.

Plângerea depusă de republicani reclama fie invalidarea voturilor prin poştă, fie anularea tuturor voturilor pentru a-i lăsa pe legislatorii din acest stat să decidă învingătorul.

Explicațiile judecătorilor



Curtea Supremă a respins aceste solicitări, spunând că a doua este "surprinzătoare" şi că ea urmărea "să le deposedeze de voturi pe cele 6,9 milioane de persoane care au votat în Pennsylvania".

Plângerea contesta de asemenea legea adoptată în 2019 care introducea votul prin corespondenţă în Pennsylvania, afirmând că ea este anticonstituţională. În verdictul lor, judecătorii au transmis că această contestare a legii vine prea târziu, adică la peste un an de la adoptare, şi într-un moment în care rezultatul alegerilor "devenea aparent evident".

Vineri, o curte de apel a respins o altă plângere a echipei de campanie a lui Trump care afirma că scrutinul nu a fost echitabil şi a refuzat să blocheze certificarea victoriei lui Joe Biden tot în Pennsylvania. Echipa de campanie a lui Donald Trump a suferit circa 20 de înfrângeri judiciare în toată ţara. Preşedintele ales Joe Biden a obţinut victoria în Pennsylvania cu o diferenţă de 81.000 de voturi.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel