ALEGERI LOCALE 2016: PNL, mișcare de ultim moment la Primăria Suceava

PNL Suceava a decis să-şi înlocuiască propriul candidat pentru Primăria Suceava, deputatul Ioan Balan, cu actualul primar independent Ion Lungu, care se află la al treilea mandat şi apare în sondajul sociologic al PNL cu o încredere şi o intenţie de vot de peste 50%.

Evident, până în ultimul moment, poziţia noastră publică a fost să ne susţinem propriul candidat pentru alegerile locale din 2016 şi la începutul acestui an reiteram susţinerea pentru candidatul nostru Ioan Balan (...). Trebuie să spun că a fost un maraton greu, un maraton în opoziţie alături de Nelu Balan făcut de mine şi organizaţia noastră. Trebuie să fiu realist şi să spun că mi-aş fi dorit ca PNL să-şi dea propriul candidat, dar raţionamentul politic, calculele şi decizia domnului Balan ne-au adus astăzi în această situaţie pragmatică, pentru a mări şansele candidatului nostru la Primăria Suceava şi a mări şansele, dacă vreţi politic, şi la Consiliul Judeţean, a declarat, joi, liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, citat de Agerpres.

El i-a urat bun revenit în echipă lui Ion Lungu, (n.r.- Lungu a plecat din PDL şi s-a declarat independent în 2014), subliniind că vor lucra în tandem pentru modernizarea judeţului.

Aşa a fost viaţa şi în politică sunt calcule pragmatice, a spus Flutur. Totodată, în contextul în care fuziunea PNL-PDL s-a finalizat la Suceava, Flutur şi-a asigurat colegii că va fi garantul unităţii în partid. Cunosc la fel de bine cele două structuri din teritoriu. Va trebui să dăm dovadă, şi fac apel, de înţelepciune, maturitate şi echilibru pentru ca forţele din teritoriu ale celor două partide să se unească până la capăt, de fapt la Suceava lucrul ăsta este desăvârşit, a spus Flutur, precizând, totodată, că pe 19 februarie, în prezența liderilor naționali ai PNL, va avea loc lansarea candidaţilor la Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel