Alegeri locale 2016: Liderul PNL Tulcea: Putem câştiga, cu o condiție

Preşedintele PNL Tulcea, deputatul Vasile Gudu, a declarat că liberalii pot câştiga primăria municipiului 'dacă nu vom avea un contracandidat independent'.

Pe de altă parte, reprezentanţii ALDE speră că actualului primar al municipiului Tulcea, Constantin Hogea, va participa la competiţia electorală.

'Noi avem nevoie de 16.000 de voturi pentru a obţine Primăria municipiului Tulcea. În condiţiile în care avem o candidată cu o foarte mare determinare, Ştefana Zibileanu, avem şi o organizaţie municipală puternică, putem câştiga, dacă nu vom avea un contracandidat independent', a declarat vineri, în timpul unei conferinţe de presă, deputatul PNL Vasile Gudu. Liderul liberalilor tulceni a refuzat să estimeze un scor electoral în cazul în care Constantin Hogea va candida, exprimându-şi însă speranţa că actualul primar, încă membru al PNL, va rămâne alături de organizaţia judeţeană a acestui partid. La rândul lor, liderii organizaţiei judeţene a ALDE şi-au declarat vineri, în timpul unei conferinţe de presă, încrederea că Hogea va participa la competiţia electorală.

'Şansa ALDE la Primăria municipiului depinde de candidatura primarului Hogea, pentru că el deschide competiţia pentru ceilalţi participanţi la alegerile locale. Altfel, lupta va rămâne doar între cele două partide, cu şanse mici pentru ceilalţi participanţi la campanie de a ajunge în Consiliul local al municipiului', a declarat vineri, în timpul unei conferinţe de presă, copreşedintele organizaţiei judeţene a ALDE, Alexe Anastase.

Actualul primar al municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a declarat joi că le-a permis unor tineri să strângă semnături pentru o nouă candidatură la funcţia pe care o deţine de aproape 12 ani. 'Încă nu am luat o decizie clară şi definitivă privind o nouă candidatură la Primăria municipiului. Acţiunea tinerilor, dacă vreţi, poate fi considerată un test, iar dacă voi strânge peste 2.000 de semnături, mă voi gândi serios dacă voi candida sau nu ca independent', a declarat primarul Constantin Hogea. El nu mai poate candida sub sigla PNL, din cauza criteriilor interne de integritate. Cercetat de DNA pentru luare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, Constantin Hogea a respins toate acuzaţiile aduse. Până în prezent, nu a fost trimis în judecată, dosarul în care este inculpat fiind la DNA Galaţi pentru revizuire. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel