ALEGERI ITALIA. Luigi di Maio, "act de transparență" ridiculizat: Vom fi cei care râd

Alegeri
Alegeri

Luigi di Maio, candidat al populiştilor din Mişcarea Cinci Stele (M5S) la funcţia de şef al guvernului italian, este atât de încrezător că va triumfa la alegerile de duminică, încât a prezentat deja posibilul său cabinet, potrivit The Guardian.

În ceea ce a numit un "act de transparență", politicianul, în vârstă de 31 de ani, cu puțin timp înainte de alegeri, și-a numit echipa de vis, care include un economist, un criminolog, un medic și un medaliat cu aur la olimpiadă, potrivit sursei citate.

Trecând peste opiniile rivalilor care au ridiculizat mișcarea, acesta s-a lăudat: "Vom fi cei care râd luni, când probabil italienii ne vor duce la 40%".

Sursa citată notează că, în contextual sondajelor finale, M5S este puțin probabil să atingă procentele de 40%. Pentru a-și orienta puterea, ar fi trebuit să evite o regulă sacră originilor sale și să formeze o coaliție, un scenariu deja respins de fondatorul partidului și cei dedicați principiilor sale.

"Acum sau niciodată"

"Este probabil un moment de acum sau niciodată", a declarat Mattia Diletti, politolog la Universitatea Sapienza din Roma. "Ei vor juca puternic, dar dacă vor conduce cu un alt partid, sunt sigur că va exista o tensiune în cadrul mișcării".

[citeste si]

Vineri a fost ultima şansă de a mai atrage votanţi, fiind ultima zi a campaniei electorale înaintea scrutinului de duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel