Alegeri Franța: Francois Fillon pierde sprijinul centriștilor

alegeri franta
alegeri franta

Partidul francez de centru-dreapta UDI a decis să își retragă sprijinul acordat candidatului dreptei la prezidențiale, François Fillon (foto), convocat de justiția franceză la 15 martie într-o afacere de angajări fictive, transmite AFP.

"Cerem solemn republicanilor să își schimbe candidatul, pentru că, în caz contrar, nu vom putea continua această alianță într-o asemenea încăpățânare", a declarat președintele UDI, Jean-Christophe Lagarde, într-un interviu acordat vineri cotidianului Ouest France.

UDI a decis miercuri să își "suspende" participarea la campania lui François Fillon, care își menține candidatura în pofida faptului că a fost convocat de justiție pentru a fi inculpat în afacerea presupusei angajări fictive a soției sale.

"Problema actuală nu mai este de a ști dacă François Fillon este nevinovat sau nu — vreau să cred în nevinovăția sa. Respect prezumția de nevinovăție", a explicat Jean-Christophe Lagarde.

"Nu despre asta este însă discuția", a continuat el. "Ancheta judiciară care se desfășoară face ca el să nu mai poată apăra și prezenta francezilor proiectul nostru de alternativă", a declarat liderul UDI, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel