Urmărește emisiunea live


Alegeri Bavaria. Horst Seehofer nu exclude demisia

Horst Seehofer, ministrul german de interne, este pus sub presiune după ce partidul său a pierdut teren în urma alegerilor regionale.

Liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), Horst Seehofer, se confruntă cu o presiune crescândă după ce partidul său a pierdut teren în urma alegerilor regionale din landul Bavaria, informează luni dpa. Circa două treimi dintre germani consideră că Seehofer ar trebui să demisioneze atât din funcţia de preşedinte al CSU, cât şi din cea de ministru de interne din cadrul guvernului federal condus de Angela Merkel, potrivit unui sondaj de opinie realizat de grupul Forsa pentru posturile RTL şi n-tv.

În landul Bavaria din sudul Germaniei, unde CSU domină politic vreme de decenii, 62% dintre participanţii la acest sondaj - şi chiar 67% în rândul susţinătorilor CSU - au declarat că Seehofer ar trebui să-şi dea demisia. CSU a pierdut majoritatea absolută în parlamentul landului bavarez în urma alegerilor din 14 octombrie, însă este în continuare cel mai puternic partid. Făcând duminică declaraţii la televiziunea locală, Seehofer a dat de înţeles că ar putea demisiona pentru a evita să fie considerat vinovatul exclusiv pentru problemele cu care se confruntă în prezent CSU.

Nu mai am de gând să mai accept

'N-am de gând să mai joc rolul ţapului ispăşitor. Mă puteţi critica, dar nu puteţi reduce totul la Horst Seehofer şi să-l faceţi răspunzător de orice, eu nu mai am de gând să mai accept acest lucru. Mai degrabă, îmi voi pune la dispoziţie mandatul; nu cred că pot fi mai clar decât atât', a declarat Seehofer.

Potrivit sondajului realizat de Forsa, 35% dintre cei intervievaţi sunt de părere că CSU ar trebui să se retragă din coaliţia federală şi să treacă în opoziţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel