Albania, eforturi pentru aderarea la Uniunea Europeană

Uniunea Europeană
Uniunea Europeană

Premierul Albaniei, Edi Rama, vrea să extindă cooperarea ţării sale cu Uniunea Europeană (UE), ca parte a eforturilor acesteia de a deveni membră a blocului comunitar, a declarat Rama pentru dpa.

"Ştim că e drum lung şi că trebuie să îndeplinim multe cerinţe, însă noi suntem pregătiţi să mergem pe această cale. Albania a făcut totul pentru a asigura că merită să intre în această nouă fază", a spus Rama la Berlin.

Vineri, Rama a avut o întrevedere cu Angela Merkel, cancelarul federal german, în scopul "continuării eforturilor de a convinge grupurile parlamentare din Bundestag că este necesar de a lua o decizie pozitivă în octombrie, pentru a demara negocierile asupra statutului Albaniei de membru în UE".

Stoparea migraţiei ilegale



Rama a declarat că Albania nu vizează în prezent statutul de membru deplin al UE, dar speră să înceapă "o fază îmbunătăţită de cooperare cu UE, pentru a putea soluţiona problemele existente", pentru care speră să folosească uneltele şi metodele oferite de UE ca parte a procesului său de integrare.

Potrivit premierului Edi Rama, Albania contribuie la stoparea migraţiei ilegale spre blocul comunitar. "Albania a fost prima ţară din afara UE care a semnat acordul cu Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex). Aceasta a majorat capacităţile de a controla fluxul migraţiei", a subliniat Rama.

De asemenea, potrivit lui Rama, Albania a fost un partener activ al misiunii maritime a NATO în Marea Egee, care este însărcinată şi cu stăvilirea fluxului ilegal de migranţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel