AID, decizii radicale după un nou caz revoltător de viol

Membrii Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei (AID) reacționează după ce a aflat prin intermediul mass-media de un nou caz de viol revoltător, recunoscând că subiectul știrii i-a făcut să treacă prin mai multe stări în acelaşi timp: şoc, indignare, furie, compasiune, neacceptare.

AID anunță că a decis să sesizeze mai multe comisii parlamentare cu privire la toate cazurile de abuzuri sexuale şi viol de care a luat act până acum și că va solicita şi organiza cu fiecare în parte un atelier de lucru din care să rezulte măsuri concrete pentru prevenirea unor astfel de abuzuri inimaginabile.

La finalul acestor acțiuni, AID promite că va prezenta planul de măsuri rezultat, notând faptul că astfel de cazuri denotă probleme grave ale societăţii româneşti, care trebuie abordate cu responsabilitatea şi implicarea atât a autorităţilor româneşti, cât şi a societăţii civile.

În plus, AID face un apel și la Biserică și la Patriarhul Daniel să se implice ai mult pentru apărarea victimelor și promovarea valorilor creștine în comunități. 

Cazul care a șocat din nou AID este cel "al fetei, de numai 15 ani, din Bârlad, care, mai bine de un an, a trăit un coşmar: a fost violată de către tatăl vitreg. Deşi fata a povestit psihologului şcolii prin ce trecea şi s-a desfăşurat o anchetă internă, nu au fost anunţate autorităţile pe motiv că eleva ar putea exagera cu privire la acuzaţiile pe care le aducea. Calvarul prin care trecea a determinat-o pe adolescentă să se prezinte, de curând, la Poliţia din Bârlad unde a povestit oamenilor legii prin ceea ce trecea. Astfel, fata a fost preluată de către Directia pentru Protecţia Copilului Vaslui şi securizată într-un centru de specialitate până la finalizarea anchetei.

Subiectul ştirii ne-a făcut să trecem prin mai multe stări în acelaşi timp: şoc, indignare, furie, compasiune, neacceptare şi să reacţionăm astăzi, aşa cum am făcut-o în ultimele 6 luni, astfel de cazuri semnalate de mass-media fiind tot mai multe", precizează AID.

Care sunt comisiile parlamentare ce vor fi sesizate de AID

În consecință, Aociația a decis să sesizeze următoarele comisii parlamentare cu privire la toate cazurile de abuzuri sexuale şi viol de care a luat act până acum: Comisia pentru sănătate şi familie, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, Comisia pentru egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi.

În urma întâlnirilor AID va prezenta opiniei publice planul de măsuri rezultat, precizează Asociația, atrăgând totodată atenția că "astfel de cazuri denotă probleme grave ale societăţii româneşti, care trebuie abordate cu responsabilitatea şi implicarea atât a autorităţilor româneşti, cât şi a societăţii civile în scopul revitalizării instituţiei familiei, a relaţiilor de respect reciproc între persoane, a valorilor umane (adevăr, dreptate, corectitudine, solidaritate, demnitate, bunătate, etc).
Considerăm că dialogul şi cooperarea pe tema educaţiei copiilor şi tinerilor, precum şi realizarea unei radiografii a cazurilor sociale negative (ex: abuzuri sexuale, trafic de persoane şi prostituţie, violenţă domestică şi în spaţiul public, alcoolism, consum şi trafic de droguri etc), vor putea conduce la găsirea soluţiilor viabile concretizate prin programe sociale şi educaţionale la nivel local, regional şi naţional".

AID, apel la Biserică şi la Patriarhul Daniel

Știut fiind că religia a ocupat întotdeauna un loc special în educaţia şi cultura acestui popor, AID consideră "vitală prezenţa mai activă a Bisericii şi Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, în mijlocul comunităţii, în cultura şi spiritualitatea acesteia, pentru apărarea victimelor şi promovarea valorilor creştine în comunităţi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel