Agenţia Europenă Medicamente, sediu. Siegfried Mureşan, acuzații după eșecul României

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a afirmat, luni, că guvernul PSD - ALDE poartă toată vina pentru că România a ratat găzduirea Agenţiei Europene pentru Medicamente. 

"România a ratat astăzi, oficial, oportunitatea de a găzdui o agenţie importantă europeană, Agenţia Europeană pentru Medicamente (European Medicines Agency - EMA). Vina pentru acest eşec este în totalitate a Guvernului PSD - ALDE, care, din dezinteres şi incompetenţă, a pregătit o candidatură slabă şi nu a reuşit să obţină sprijinul statelor din regiune pentru a găzdui EMA, ce va fi relocată din Londra după decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană (UE)", a declarat Siegfried Mureşan, potrivit unui comunicat de presă.

El a precizat că România era unul dintre cele cinci state, alături de Bulgaria, Croaţia, Cipru şi Slovacia, care nu găzduiau nicio agenţie europeană, iar, dintre acestea, ţara noastră are cea mai mare întindere geografică şi cea mai mare populaţie.

"România trebuia să prezinte şi o candidatură serioasă pentru EMA. Or, aşa cum am atras atenţia încă din luna august, după ce s-au depus dosarele de candidatură, Guvernul PSD-ALDE a propus pentru găzduirea agenţiei un loc de construcţie a noului sediu care pare că a fost ales de la început să garanteze eşecul ţării noastre în această competiţie. Guvernul, aşa cum ne anunţa victorios într-un comunicat de presă, propunea construirea noului sediu în spatele staţiei de metrou Pipera. Este chiar staţia de metrou unde, la orele de vârf, se stă la coadă şi câte 10-15 minute numai ca să ajungi la peron", a spus Siegfried Mureşan. 

”Alt dezavantaj”

El a susţinut că un alt dezavantaj al candidaturii României a fost acela că nicio linie de transport public nu leagă zona de Aeroportul din Otopeni. 

"Să mai vorbesc despre lipsa trotuarelor pe ambele sensuri de mers dintr-un capăt într-altul al Bulevardului Dimitrie Pompeiu sau despre starea în care se află trotuarele existente? Sau despre cât de mult ar fi valorat în ochii evaluatorilor candidaturii noastre dacă ar fi existat o pistă de biciclete sau dacă primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi-ar fi asumat construirea uneia ca dovadă de susţinere a unei acţiuni a Guvernului condus de partidul din care face parte?", a afirmat Siegfried Mureşan. 

”Eșecul, cauzat exclusiv de PSD și ALDE”

În opinia sa, eşecul României în cursa pentru EMA este "cauzat exclusiv de PSD şi ALDE, de Guvernul şi primarii săi din Bucureşti, primarul general, Gabriela Firea, şi primarul Sectorul 2, Mugur Toader". 

"Este, de asemenea, eşecul primarilor PSD care au condus Bucureştiul în ultimii 10 ani şi din cauza cărora Capitala României este departe de standardele europene. Este şi un eşec al Guvernului de a obţine sprijinul statelor din regiune pentru această candidatură. Miniştrii PSD-ALDE spun mereu despre România că este lider regional, dar vedem că nu au obţinut susţinerea statelor din regiune, ceea înseamnă că suntem singurii care ne vedem drept lider regional", a mai arătat Siegfried Mureşan. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel