Aeroporturi-ROMATSA, nouă structură de dirijare în cadrul aeroporturilor

Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA a implementat, joi, o nouă structură de spaţiu aerian - TMA NAPOC - care va controla activitatea de dirijare la aeroporturile internaţionale din Sibiu, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş. 

Potrivit ROMATSA, beneficiile obţinute în urma implementării TMA NAPOC vor fi: fluidizarea traficului aerian, optimizarea procedurilor de decolare-aterizare, astfel încât să se poată utiliza ambele direcţii ale pistei pe cele trei aeroporturi, implementarea de noi rute de zbor la vedere, utilizarea la Cluj, în premieră naţională, a procedurilor de apropiere bazate pe sistemul satelitar EGNOS, îmbunătăţirea acoperirilor radar şi radio pentru zona respectivă ca urmare a investiţiilor făcute de ROMATSA şi utilizarea mult mai flexibilă a spaţiului aerian de către operatorii aerieni, atât cei civili, cât şi cei militari. 

"Astfel, regiunea de control terminal nou înfiinţată va conduce la o creştere a capacităţii aeroporturilor, la eficientizarea şi creşterea siguranţei zborurilor şi la reducerea efectului de poluare asupra mediului înconjurător", menţionează ROMATSA. 

Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA are statut de regie autonomă autofinanţată, de importanţă naţională, şi deţine monopolul natural al serviciilor de trafic aerian. Pentru serviciile de trafic aerian asigurate aeronavelor civile care survolează spaţiul aerian al României, Regia Autonomă ROMATSA aplică prevederile reglementărilor EUROCONTROL (Organizaţia Europeană pentru Siguranţa Navigaţiei Aeriene), la care România a aderat din anul 1996. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel