Aeroportul Transilvania din Tg Mureș rămâne închis

Aeroportul Transilvania din Tg Mureș va rămâne închis până în noiembrie 2017.

Până spre finalul anului se vor efectua reparațiile capitale la pista de aterizare-decolare. 

Valoarea estimată de consilierii județeni pentru reparațiile pistei se ridică la 77 de milioane de euro. Dintre aceștia, 10 milioane vor veni de la bugetul de stat urmând ca pentru restul Consiliul Județean Mureș să facă un împrumut, informează Radio Tg. Mureș.

”Suma finală o vom afla doar la terminarea licitației pe lucrările de execuție, și atunci putem să ne facem calculele. Bineînțeles că dacă am primit această sumă de la Guvern, înseamnă că vom avea nevoie cu 10 milioane de lei mai puțin, deci înseamnă că încărcăm cu datorii mai puțin decât ne-am așteptat, Consiliul Județean, și putem lua credite și pentru alte lucrări, eventual. Și, într-adevăr și acești 10 milioane de lei sunt un ajutor pentru CJ Mureș și pentru județul Mureș”, a precizat președintele CJ Mures, Peter Ferenc, pentru Radio Tg Mureș.

În noiembrie anul trecut, conducerea Aeroportului 'Transilvania' din Târgu Mureş a anunţat, într-un comunicat de presă, singurul operator low-cost care foloseşte regulat acest aeroport a decis să îşi mute toate cursele pe Aeroportul din Cluj-Napoca, însemnând 23 de sosiri săptămânale şi 22 de plecări, având în vedere starea pistei de pe aeroportul mureşean.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel