Aeronave şi radare româneşti, la exerciţiul multinaţional Prime Accord

Aeronave şi radare româneşti la exerciţiul Prime Accord. Foto ilustrativ: Joe Ambrogio from Pexels
Aeronave şi radare româneşti la exerciţiul Prime Accord. Foto ilustrativ: Joe Ambrogio from Pexels

Patru aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană de la Borcea, alături de două aeronave F-16, o aeronavă fără pilot şi două aeronave de realimentare în aer din dotarea Forţelor Aeriene ale SUA dislocate în Europa - USAFE, au participat joi, 14 ianuarie, la exerciţiul aerian multinaţional Prime Accord.

Exerciţiul a inclus misiuni de escortă şi patrulare aeriană de luptă şi a fost coordonat de Componenta Operaţională Aeriană a Statului Major al Forţelor Aeriene, cu sprijinul mijloacelor radiotehnice aparţinând Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere şi Recunoaştere "Dacia".

Exerciţiul a avut drept scop întărirea măsurilor de reasigurare ale Alianţei Nord-Atlantice în zona de Sud-Est a Europei, precum şi verificarea capacităţii de integrare a sistemelor de comandă şi control - C2 ale României şi NATO, contribuind astfel la sporirea încrederii României privind implicarea Statelor Unite ale Americii în asigurarea securităţii regionale.

Participarea aeronavelor româneşti la acest tip de activităţi permite antrenarea personalului în executarea unor astfel de misiuni şi contribuie la dezvoltarea cooperării multinaţionale în domeniul aerian prin aplicarea unor proceduri comune. Prin executarea cu succes a exerciţiului de antrenament în comun, forţele aliate implicate sunt pe deplin pregătite să-şi execute misiunile pe toate domeniile, demonstrând implicare şi interoperabilitate în contextul provocărilor generate de pandemia COVID -19, informează MApN.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy