Adrian Severin, exclus din grupul Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor din PE

severin adrian
severin adrian

Membrii grupului Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D) au aprobat, în unanimitate, excluderea eurodeputatului român Adrian Severin din acest grup europarlamentar.

Măsura a fost luată în urma implicării eurodeputatului român în scandalul legat de reporterii britanici de la 'The Sunday Times', care au pretins că sunt lobby-işti şi care le-au propus mai multor membri ai PE plata anumitor sume de bani în schimbul promovării unor amendamente legislative, transmite Agerpres.

Biroul grupului S&D i-a cerut marţi lui Adrian Severin să demisioneze din funcţia de membru al PE, după ce luni seară europarlamentarul român declarase că le va trimite în cursul serii de luni sau marţi dimineaţa o scrisoare membrilor grupului său prin care îşi anunţa retragerea din funcţiile deţinute în S&D până la finalizarea investigaţiei privind acuzaţiile din 'The Sunday Times'. În plus, biroul grupului S&D i-a cerut lui Severin să-şi cedeze mandatul către PSD.

Biroul S&D a confirmat că Adrian Severin i-a trimis marţi dimineaţă o scrisoare preşedintelui grupului, Martin Schultz, prin care îşi anunţa demisia din grup. 'Prin aceasta, el a evitat excluderea sa din grup', a precizat marţi biroul grupului S&D, care adăuga că 'a luat notă că Adrian Severin nu mai aparţine acestui grup, măsura intrând în vigoare imediat'.

Parlamentul European a anunţat marţi începerea unei anchete menite să clarifice faptele legate de acuzaţiile din publicaţia The Sunday Times la adresa celor trei membri ai legislativului european implicaţi în acest scandal. Serviciile specializate ale PE analizează un dosar primit de la publicaţia britanică amintită. În mod independent de aceste măsuri oficiale, doi dintre eurodeputaţii menţionaţi în articol, Ernst Strasser şi Zoran Thaler, au demisionat din poziţia de membri al Parlamentului European, iar grupul S&D a anunţat că cel de-al treilea eurodeputat în cauză, Adrian Severin, nu mai face parte din acest grup politic al PE.

Reporterii britanici de la 'The Sunday Times' au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească până la 100.000 de euro pe an în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar fi fost susţinută şi promovată de respectivii deputaţi. Trei dintre aleşi ar fi acceptat - Adrian Severin, Zoran Thaler şi Ernst Strasser.

Citeşte şi:

Încă doi eurodeputaţi ar fi acceptat oferta „lobby-iştilor“ de la The Sunday Times

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel