Adrian Năstase, protocoale. Chirieac: Vor fi protejați. Lanț al slăbiciunilor

Adrian Năstase
Adrian Năstase

Pornind de la ultimele afirmații lansate de Adrian Năstase, care susține ca protocoalele au înlocuit supremaţia legii prevăzută în Constituţie, Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat situaţia expusă de acesta, la Antena 3, în timpul emisiunii Mihaelei Bîrzilă.

"Cum se poate numi „stat de drept" un stat care funcţionează cu izvoare de drept oculte, nepublice? Practic, începând cu regimul Băsescu, a funcţionat în România un sistem inchizitorial, bazat pe „culoare" de transmitere confidenţială a deciziilor din justiţie, mai ales în legătură cu oponenţii politici. În folosul cui? După ce le erau puse în piept insignele de „penali", aceştia erau scoşi pe tuşă. O fi ajuns oare această informaţie şi la CEDO?", a scris fostul premier, într-o postare pe blogul personal.

Răspuns pentru Adrian Năstase

Bogdan Chirieac a răspuns întrebării lui Adrian Năstase:

"Nu cred că a ajuns. Eu nu înţeleg şi nu îmi explic de ce este acest asalt al partenerilor occidentali ai României faţă de ţara noastră, în condiţia în care sunt total ignorate dovezile privind abuzurile din Justiţie.

Astăzi, un formidabil diplomat american, doamna Kiki Skagen Munshi, a scris o scrisoare în care vorbeşte despre faptul că în România corupția s-a refugiat în DNA. Am avut privilegiul să o întâlnesc la începutul anilor '90 şi cunoaşte foarte bine situația din România, era preocupată de corupţie şi spunea că şi pentru dânşii e greu să înţeleagă că americanul, de la naştere şi până la moarte, nu dă şpagă (...) Scrisoarea sa se adăugă demersului lui Rudolph Giuliani", a spus analistul politic, în timpul emisiunii Ediție Specială, de la Antena 3.

Lanț al slăbiciunilor

Cât despre afirmaţia lui Daniel Dragomir, potrivit căreia nu vor fi protejaţi cei care au comis abuzuri, analistul politic a ţinut să infirme:

"Eu cred că vor fi protejaţi. Dacă lumea începe să vorbească şi acolo e un lanţ al slăbiciunilor. Eu cred că şi domnul Negulescu o să aibă şi el multă şansă în faţa Justiţiei, nu va merge la închisoare. Şi dânsul este un exemplu. Sunt mulți alţii care au săvârşit abuzuri înspăimântătoare, judecători, procurori. Nici ei nu vor trece prin aşa ceva".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel