Adina Vălean (PPE) și Corina Crețu (S&D), votate în funcția de vicepreședinte al Parlamentului European

Eurodeputata Adina Vălean a fost votată, marți, în funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, după ce a fost desemnată pentru această poziție de către PPE. Celălalt europarlamentar român care vizează una dintre cele 14 funcții de vicepreședinte, Corina Crețu (S&D), inițial nu a strâns numărul necesar de voturi, lucru care s-a întâmplat în turul al doilea al procedurii de alegere.

Toți cei cinci candidați desemnați de PPE pentru funcția de vicepreședinte al PE au fost aleși. Reprezentanții celorlalte grupuri nu au reușit să strângă o majoritate absolută.

Cei cinci vicepreședinți ai PPE sunt Adina Vălean, Antonio Tajani, Mairead McGuinness, Rainer Wieland și Ildiko Gall.

Corina Crețu, unul dintre cele trei nume desemnate de S&D, a intrat în turul II, deoarece nu a reușit să adune din primul tur cele 359 de voturi necesare. În următoarea etapă de vot, Corina Crețu a strâns numărul necesar de voturi, obținând, la rândul său, o funcție de vicepreședinte al Legislativului European.

Adina Vălean, aproape de o premieră în Parlamentul European

"Tocmai am fost aleasă Vicepreşedinte al Parlamentului European cu 406 voturi. Le mulțumesc tuturor colegilor europarlamentari care mi-au acordat votul și care au contribuit, astfel, la alegerea mea în funcția de Vicepreședinte al Parlamentului European! Vă mulţumesc şi vouă pentru gândurile bune transmise!", a scris Corina Crețu pe Facebook.

Un singur grup din PE nu a reușit să obțină un post de vicepreședinte, anume "Grupul pentru o Europă a Libertății și a Democrației", condus de Nigel Farage (UKIP) și Beppe Grillo (Mișcarea de Cinci Stele).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel