Adina Vălean, decizie privind o candidatură la europarlamentare 2019

Scutaru Cristina / 09 oct 2018 / 12:23 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Adina Vălean nu mai candidează la alegerile din 2019 la PE. Europarlamentarul a spus că este o decizie personală.

Adina Vălean a zis că ”mai vrea să facă și altceva”. A mai spus că a petrecut mulţi ani la Bruxelles și vrea să facă altceva.  Întrebată dacă vizează o candidatură în Parlamentul României, Adina Văleana spus: ”Vom vedea”.

Activitate în Parlamentul European

Adina Ioana Vălean este, din ianuarie 2017, președintele Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI), devenind astfel primul președinte de comisie român din Parlamentul European.

Din 2014 până la începutul lui 2017, a fost vicepreședinte al Parlamentului European, din partea Grupului Popularilor Europeni, cu atribuții în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor.

În prezent, pe lângă președinte al comisiei ENVI, Adina Vălean este membru al Delegației pentru relația cu Statele Unite ale Americii.

Este parlamentar european din 2007, în legislaturile anterioare făcând parte din Comisia pentru industrie, cercetare și energie, Comisia temporară pentru schimbările climatice, Delegația pentru relațiile cu țările din Europa de Sud-Est. A fost membru supleant în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne. A fost vicepreședinte al grupului ALDE.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26