Acuzații noi pentru Paul Manafort, fostul director de campanie al lui Trump

Paul Manafort a încălcat legislaţia federală minţind FBI, susțin procurorii americani.

Paul Manafort, care a fost director de campanie al lui Donald Trump, a încălcat acordul încheiat în septembrie cu autorităţile de a se declara vinovat în ancheta privind ingerinţa rusă, relevă un document al justiţiei citat marţi de Reuters şi AFP.

A minţit poliţia federală americană

'După ce a semnat acordul de recunoaştere a vinovăţiei, Manafort a încălcat legislaţia federală minţind FBI şi biroul procurorului special Robert Mueller în legătură cu mai multe subiecte, ceea ce constituie o violare a acordului', au explicat procurorii în documentul remis luni unui tribunal din Washington. În acelaşi document, avocaţii lui Manafort resping în schimb aceste afirmaţii, dând asigurări că clientul lor 'a furnizat guvernului informaţii în efortul de a-şi respecta obligaţiile în materie de cooperare'.

Manafort 'consideră că a oferit informaţii sincere', subliniază avocaţii. În septembrie, fostul şef de campanie al preşedintelui Trump şi-a dat acordul să pledeze vinovat la două capete de acuzare în cadrul unei înţelegeri cu procurorul special Robert Mueller, şi anume la acuzaţiile de conspiraţie contra Statelor Unite ale Americii şi de conspiraţie pentru obstrucţionarea justiţiei. El a recunoscut atunci că a ascuns de autorităţi, inclusiv cele fiscale, o serie de activităţi de consiliere în favoarea fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, precum şi că a încercat să corupă martori, activităţi frauduloase datând dinaintea campaniei prezidenţiale.

Milioane nedeclarate

În august, Manafort a fost găsit vinovat de un tribunal din statul Virginia de fraudă bancară şi evaziune fiscală, pentru nedeclararea a 16 milioane de dolari câştigaţi în timpul în care a activat drept consultant politic în Ucraina şi pentru că a minţit băncile pentru a obţine credite în valoare de 20 de milioane de dolari. Sentinţa încă nu a fost pronunţată în acest caz.

Anularea acordului înseamnă şi o sentinţă mai aspră pentru Manafort, în vârstă de 69 de ani, atât pentru infracţiunile de care s-a declarat vinovat la Washington cât şi pentru cele de care a fost găsit vinovat în Virginia. Doar pentru acestea din urmă, fostul director de campanie al lui Trump este pasibil de 10 ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel