Urmărește emisiunea live


Acuzații GRAVE pentru Corina Șuteu. Un ministru a răbufnit

Ministerul Culturii Corina Șuteu a făcut public proiectul de modificare a ordonanţei ce vizează cinematografia, conform acestuia, urmând să fie introduse taxe noi pentru televiziuni, furnizorii de telefonie şi internet, dar şi pentru cinematografe, ceea ce ar putea duce la creşterea preţului la bilete.

Ministrul Bogdan Stanoevici a vorbit în termeni foarte duri despre acest proiect și a adus acuzații grave la adresa Corinei Șuteu.

"Care sunt urgențele in Cultura?

Răspunsul este la fel de simplu si de un minim bun simț:

- clădiri de Patrimoniu pentru reabilitarea cărora nu sunt bani...

- muzee nationale inchise, ale caror exponate (piese înscrise in Patrimoniu) stau depuse in subsoluri, pentru reabilitarea cărora, nu sunt bani...

- situri arheologice unice in lume sunt distruse de natură si jefuite sistematic, pentru securizarea si refacerea cărora, nu sunt bani...

- un nou Cod al Patrimoniului pe care l-am cerut si la care se lucra deja, dar care nu i-a interesat pe catastrofalii tehnocrați Alexandrescu si Suteu...

- reglementarea strictă a utilizării detectoarelor de metale in incinta sit-urilor arheologice de Patrimoniu, la care se lucra, dar care nu interesa cele doua catastrofe, puse in mod eronat la Ministerul Culturii... etc... etc... etc...

Deci, este absolut logic ca tovarășa, (caci doamnă nu pot sa-i spun) Corina Suteu, să nu fie interesata de aceste reale Urgențe in Cultura. Nu sunt bani de luat. Dar ce așteptări să avem de la o persoană care si-a apropriat in mod abuziv si ilegal, un Festival de Film Românesc ce apartinea ICR New York.

[citeste si]

In schimb in Cinematografie, încă sunt bani. Si aceștia trebuie să fie împărțiți între membrii grupului de interese condus de Corina Suteu. Si repede. Cat mai sunt ei "la manete". Deci este URGENT sa se dea o OUG pentru cinematografie.

Numai cineva măcinat de prea multe orgolii și ambiții prostești (neluând în calcul intenția de a favoriza afacerile "cinematografice" ale unor grupuri de interese, ce reiese în mod evident din mai toate modificările propuse) poate susține în fața membrilor unui Guvern adoptarea unei asemenea ordonanțe, cu pretenția de a fi "o nouă lege a cinematografiei".

Măsura aberațiilor acestui proiect de ordonanță este dată de art. 3 litera y) „Filmul dificil", care nu este cel greu de realizat sau de finanțat, fiind definit ca acela care „are un potențial comercial limitat și, în consecință, șanse minime de recuperare a bugetului de producție, calitate care va fi atestată de Consiliul de Administrație al CNC pe baza informațiilor transmise de producător". Mai clar, insuccesul la public ar fi considerat deci prin lege, a fi o calitate, iar însuși producătorul filmului are sarcina de a convinge membrii CA al CNC că nimeni nu va intra intr-un cinematograf sa-i vada filmul si deci, nu va fi în stare să recupereze banii pe care îi va cheltui.

Aberant. Asa vrem să revitalizam Cinematografia Romana?

Adică să se dea bani (mulți) pentru filme care nu vor fi niciodata vizionate de publicul larg. Ori sensul esențial al unui film, este acela de a fi văzut de cat mai mulți oameni.

Cred că, șansa de a continua revigorarea filmului românesc, începută în ultimii ani, este fundamental legată de adoptarea unei bune legislații, pe care (culmea!) chiar o putem genera, dacă va exista un interes general și buna-credință.

Deci NIMIC, absolut NIMIC nu justifică "urgența" adoptării acestei ordonanțe. Mai ales ca dincolo de aberațiile pe care le conține si felul in care este facuta "cu dedicație", aceasta OUG, nici un singur articol, nu are aplicabilitate imediată.

Pentru ca nu există de fapt nici o URGENȚĂ.
Exista doar interese financiare URGENTE... pentru un grup...", a spus Bogdan Stanoevici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel