Acțiunile europene, în picaj. Speranțele de reducere a ratelor dobânzilor, spulberate

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Acțiunile europene au pierdut teren vineri, fiind pregătite pentru cea mai mare scădere procentuală din ultimele cinci săptămâni.

Schimbarea vine în condițiile în care semnele privind presiunile persistente asupra prețurilor din SUA și redresarea economiei din zona euro au spulberat speranțele de reducere a ratelor dobânzilor de către principalele bănci centrale în acest an, scrie Reuters

Indicele pan-european STOXX 600 .STOXX a scăzut cu 0,7%, la ora 0710 GMT. Bursele americane au închis în scădere puternică, joi. Euforia inițială după perspectivele optimiste ale gigantului de cipuri Nvidia NVDA.O s-a estompat, după ce datele economice au arătat că inflația este în continuare un motiv de îngrijorare, ceea ce ar putea întârzia orice reducere a dobânzii de către Rezerva Federală.

Activitatea economică din zona euro, cel mai rapid ritm din ultimul an

Randamentul obligațiunilor germane pe doi ani a atins, joi, cel mai ridicat nivel din ultimele șase luni, după ce un sondaj a arătat că activitatea economică din zona euro a înregistrat luna aceasta cel mai rapid ritm din ultimul an. Vineri s-a tranzacționat chiar sub aceste niveluri.

Acțiunile tehnologice europene sensibile la rate .SX8P au suferit cea mai mare lovitură, în scădere cu 1,4%, urmate de utilități .SX6P și bănci .SX7P. Acțiunile Renault RENA.PA au crescut cu 2,4%, după ce producătorul auto francez a anunțat un plan de răscumpărare de acțiuni, iar UBS a trecut de la "vinde" la "neutru" la "neutru".

Compania britanică National GridNG.L și-a revenit cu aproape 8% după prăbușirea de peste 10% de joi, când a anunțat că intenționează să strângă aproximativ 7 miliarde de lire sterline (8,9 miliarde de dolari).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel