Acrilamida, RISCUL din CAFEA. SUA impune măsuri drastice

Vești proaste pentru băutorii de cafea. O instanță din SUA a decis că producătorii de cafea trebuie să avertizeze asupra riscului cancerigen prezent în cafea, în urma demonstrării prezenței unei substanțe cancerigene. 

Acrilamida este un carcinogen cunoscut care este produs în mod natural în timpul procesului de coacere sau prăjire a unor alimente.

Un judecător din California a decis că toate companiile de cafea din stat trebui să afișeze o etichetă de avertizare de risc de apariție al cancerului.

Judecătorul Superior al Curții, Elihu Berle a judecat procesul demarat de un ONG împotriva a zeci de companii de cafea, printre care Starbucks, Peets și alte lanțuri, spunând că firmele care vând cafea încălcau regulamentul de stat care impune întreprinderilor să indice prevalența cancerigenilor și substanțelor chimice toxice.

Hotărârea lui Berle, care a fost prezentată de Associated Press, a  fost justificată prin faptul că nici o parte nu a contestat faptul că acrilamida este prezentă în cafea. El a scris în motivare că inculpații nu au reușit să demonstreze că această substanță nu prezintă vreun risc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel