Acordul Mercosur. Macron: Bolsonaro a mințit

Preşedintele francez Emmanuel Macron consideră că omologul său brazilian Jair Bolsonaro a "minţit" în ce priveşte angajamentele asumate în favoarea mediului, şi a anunţat vineri că, în aceste condiţii, Parisul se opune tratatului de liber schimb UE-Mercosur, a indicat Palatul Elysée, transmite agenţia Belga, preluată de cotidianul La Libre Belgique în ediţia online.

"Ţinând cont de atitudinea Braziliei din ultimele săptămâni, preşedintele Republicii nu poate decât să constate că preşedintele Bolsonaro l-a minţit la summitul (G20) de la Osaka, afirmă Palatul Elysée, apreciind că "preşedintele Bolsonaro a decis să nu-şi respecte angajamentele climatice şi să nu se angajeze în materie de biodiversitate.

 "În aceste condiţii, Franţa se opune acordului Mercosur în situaţia actuală", afirmă preşedinţia de la Elysée.

Incendiile de pădure care se propagă cu repeziciune în Amazonia sunt pe cale să devină un subiect diplomatic major cu multiple repercursiuni internaţionale, pe fondul înmulţirii apelurilor privind salvarea 'plămânului planetei.

Macron s-a alarmat joi, într-o postare pe Twitter, în legătură cu incendiile care devastează cea mai mare pădure tropicală a planetei, vorbind despre o 'criză internaţională şi adresându-le un apel liderilor statelor din G7, care se vor reuni în summit începând de sâmbătă la Biarritz, să discute despre această urgenţă.

Cancelarul german Angela Merkel şi premierul canadian Justin Trudeau, care îşi vor reprezenta ţările la summit, au considerat şi ei imperativă discutarea acestui subiect la reuniunea de la Biarritz. 

Preşedintele brazilian l-a acuzat la rândul său pe omologul francez că vrea să "instrumentalizeze" subiectul "pentru câştiguri politice personale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel