CORONAVIRUS. Trump, acord istoric cu democrații: Cel mai mare 'program de ajutor' din istoria SUA

Trump
Trump

S-a ajuns la un acord între democrați și preşedintele Donald Trump.

Donald Trump și democrații au ajuns la un acord istoric iar 2.000 de miliarde de dolari vor fi injectați în economia Statelor Unite ale Americii, afectată de noul coronavirus.

Casa Albă și Senatul au ajuns după lungi negocieri la un acord major în această dimineață. După negocieri care s-au întins pe mai multe zile, SUA vor injecta 2 trilioane de dolari în economie în pandemia de COVID-19.

Detaliile acestui acord nu au fost încă date publicității, informează CNN. Este cert însă că banii vor fi destinați pentru cetățenii americani, pentru afacerile mici și mijlocii, asigurări pentru șomaj, împrumuturi pentru companii aflate în dificultate.

În prezent acest acord va trebui să treacă de Congresul Statelor Unite. 

Cel mai mare program de ajutor din istoria SUA

„Acest plan va reprezenta cel mai mare program de ajutor din istoria Statelor Unite destinat economiei reale”, a declarat consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow. „Avem nevoie urgent de această lege pentru a întări economia, a injecta lichidităţi şi a stabiliza pieţele financiare pentru a traversa această perioadă dificilă”, a adăugat consilierul președintelui Trump.

Democrații au confrimat și ei că au ajuns la un acord cu Casa Albă. Liderii democrați au precizat că acordul a fost negociat intens în ultimele zile. Democrata Nancy Pelosi (președintele Camerei Reprezentanților) a adăugat că republicanii au făcut concesii iar multe prevederi ale actualului acord au fost îmbunătățite în urma negocierilor.

Subliniem că democrații s-au opus în mai multe rânduri acordului în cadrul negocierilor, dar era de așteptat să se ajungă la un consens, în condițiile în care presa americană prodemocrată, deci implicit împotriva lui Trump, a atras atenția că decizia democraților poate duce la o criză politică care s-ar resfrânge electoral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel