Accident aviatic în Ucraina. 25 de oameni au murit. De ce s-a prăbușit avionul militar

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Numărul morților din accidentul aviatic produs aseară în Ucraina a ajuns la 25. Două persoane sunt în stare gravă la spital. Un student norocos nu a urcat la bordul navei.

Numărul victimelor accidentului aviatic din Ciuguev, oraș aflat în regiunea Harkov a Ucrainei, a ajuns la 25, scrie Interfax. Doi răniți se află în stare gravă la spital. Aseară se vorbea despre 22 de morți și 28 de persoane aflate la bordul navei. 

Procuratura Generală a Ucrainei a deschis un dosar penal în temeiul articolului privind încălcarea regulilor de zbor și pregătirea pentru acestea, ceea ce a dus la o catastrofă și consecințe foarte grave. La fața locului lucrează angajații procuraturii militare din garnizoana Harkov și anchetatorii de la Biroul de Stat pentru Investigații.

Cauza accidentului aviatic

Pilotul aeronavei An-26 a Forțelor Aeriene din Ucraina, care s-a prăbușit vineri seară lângă Chuguev în regiunea Harkov din Ucraina, cu puțin înainte prăbușire, a raportat defectarea unui motor, susțin autortățile.

„Potrivit informațiilor pe care le-am primit, a existat o notificare din partea pilotului că motorul din stânga a eșuat”, a declarat șeful administrației regionale de stat din Harkov, Aleksei Kucher, care a ajuns la locul accidentului.

În același timp, el a precizat că pentru un pilot cu experiență, aceasta nu este „o situație critică”.

"Ceea ce s-a întâmplat în continuare va fi determinat de anchetă", a adăugat Kucher.

Studentul norocos

Se pare că unul dintre studenții care ar fi trebuit să se afle la bordul avionului, a scăpat ca prin urechile acului. Comandamentul Forțelor Aeriene al Forțelor Armate din Ucraina  a raportat pe Facebook că unui cadet al Universității Naționale a Forțelor Aeriene din Kharkiv i s-a interzis să zboare chiar în ultimul moment. 

Astfel, la bordul aeronavei erau 27, nu 28 de persoane, după cum se credea anterior. Amintim că  aseară un avion militar, AN-26, s-a prăbuşit în zona Harkov din estul Ucrainei, la doar doi kilometri de aerodromul militar.

VEZI ȘI: Avion militar prăbuşit în Ucraina. Zeci de morţi - VIDEO







Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel