A murit primarul Mircea Pop (55 de ani), cel mai vechi din Sălaj. Plecase din PSD în PNL în 2020. Ultima oară a câștigat alegerile cu 90%

foto magazinsalajean.ro
foto magazinsalajean.ro

Este doliu în politică. 

Primarul comunei Cuzăplac, Mircea Pop, aflat în funcţie din decembrie 1989 şi care era primarul cu cea mai îndelungată activitate din Sălaj, a încetat din viaţă joi, la vârsta de 55 de ani, scrie Agerpres. Mircea Pop a fost o lungă perioadă de timp membru al PSD, pentru ca înainte de alegerile locale din 2020 să plece din partid pentru a candida cu susţinerea PNL.

PSD: Ne-a umplut sufletul de tristeţe şi de regret

”Trecerea în lumea Veşniciei a celui care a fost Mircea Pop, primarul comunei Cuzăplac, ne-a umplut sufletul de tristeţe şi de regret. Timp de 30 de ani am împărtăşit şi promovat împreună valorile social-democrate, Mircea Pop fiind, ani în şir, liderul Ligii Aleşilor Locali Social Democraţi; un primar destoinic, care a unit şi dezvoltat comunitatea locală, un coleg distins şi un om apreciat de toţi cei care l-au cunoscut. A pus suflet în ceea ce a făcut şi, din păcate, viaţa lui pământească s-a încheiat prea devreme. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis, într-un mesaj pe contul de Facebook, organizaţia judeţeană Sălaj a PSD.

În urmă cu trei ani, Mircea Pop a fost recompensat de prefectul de la vremea respectivă, Florin Florian, cu o plachetă, la împlinirea a 30 de ani în fruntea administraţiei din Cuzăplac.

PNL: Am primit cu profundă durere vestea trecerii în eternitate a colegului nostru


”Am primit cu profundă durere vestea trecerii în eternitate a colegului nostru, Pop Mircea, primarul comunei Cuzăplac. Vreme de mai bine de trei decenii, domnia sa a slujit neobosit interesele comunităţii sale, fiind primarul cu cea mai îndelungată activitate din judeţul Sălaj”, au transmis colegii de partid, pe contul de Facebook al PNL Sălaj.

Comuna Cuzăplac este situată în sudul depresiunii Almaş-Agrij şi are în componenţă 8 localităţi: Cuzăplac, Petrindu, Tămaşa, Gălăşeni, Mierţa, Stoboru, Ruginoasa, Cubleşu şi Cătunul Bozolnic.  În forma actuală, comuna există din anul 1968 odată cu noua împărţire administrativ-teritorială. Mircea Pop a fost primarul Comunei Cuzăplac din data de 23 decembrie 1989, reușind să rămână în fruntea comunității timp de 9 mandate. 

Au fost ani în care Mircea Pop câștiga alegerile cu un procent de 100%, scrie presa localăLa ultimele alegeri locale din septembrie 2020 Mircea Pop a câștigat alegerile cu aproape 90% din voturile exprimate. ”Tot ceea ce m-a determinat să candidez din nou pentru funcția de primar a fost continuarea lucrărilor, finalizarea proiectelor începute și demararea unor noi investiții majore cu impact pentru comunitate” spunea primarul Mircea Pop. ”Totul se reușește doar cu atragerea de fonduri, pentru că primăriile nu pot realiza investiții majore din bugetul local. Comunitățile sunt destul de mici și pentru a reuși trebuie să realizeze întocmirea proiectelor la timp și depunerea acestora la termen. Pentru fiecare UAT, strategia de dezvoltare trebuie să fie cartea de căpătâi pentru a reuși. Tot ce am cuprins în acest document am reușit să realizez 120% și continuăm” adăuga el. 

În decursul celor 32 de ani de mandat de primar, Mircea Pop a reușit să finalizeze o serie de investiții importante: introducerea rețelei de apă în peste 80% din localitățile comunei, crearea serviciului de gospodărire locală a paei și apelor uzate (canalizare), asfaltarea și reabilitarea tuturor străzilor, ulițelor și drumurilor comunale, fie prin programe naționale PNDL, fie prin programe europene, reabilitarea și dotarea Căminelor Culturale din Cuzăplac și Gălășeni, amenajarea și reabilitarea unei clădiri aparținând școlii și transformarea în AfterSchool modern unde învață 30 de copii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel