A fost executat primul deținut din SUA care obținuse o amânare din cauza pandemiei

Foto ilustrativ. Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay

Primul deținut care obținuse o amânare din cauza pandemiei a fost executat în statul american Texas.

John Hummel, în vârstă de 45 de ani, condamnat pentru uciderea a trei persoane într-un mod deosebit de violent, a fost executat în statul american Texas. El a fost primul deținut care a obținut o amânare din cauza pandemiei.

Bărbatul a fost executat, miercuri, prin injecție letală în penitenciarul Huntsville, potrivit ABC13. Decesul a fost pronunţat la ora locală 18:49.

„Regret cu adevărat că mi-am omorât familia”, a spus John Hummel. „Sunt recunoscător pentru toate gândurile și rugăciunile din ultimele zile. Vă iubesc pe fiecare pe voi.”, a completat el, conform Texas Tribune.

Americanul ar fi trebuit să fie executat pe 17 martie 2020, dar o curte de apel a respins termenul in extremis „având în vedere criza sanitară”. Atunci, judecătorii au considerat că execuția necesită zeci de gardieni, avocaţi, martori etc., existând astfel riscul răspândirii virusului SARS-CoV-2. Acest proces a dus la suspendarea tuturor execuțiilor în restul țării. 

Bărbatul și-a ucis soția însărcinată, tatăl vitreg și fiica de cinci ani

În 2009, John Hummel și-a înjunghiat soţia însărcinată și tatăl vitreg, iar apoi și-a ucis în bătaie cu o bâtă de baseball fiica de cinci ani. În cele din urmă, el a incendiat locuința familiei din Fort Worth, în sudul SUA. Procurorii spun că John Hummel voia să-și refacă viața cu o altă femeie.

Poliția a găsit cadavrele carbonizate, după ce au intervenit la incendiu. S-a stabilit că cele trei persoane au murit înainte de incendiu, din cauza rănilor puternice.

Texas a reluat execuțiile pe 19 mai, când a fost omorât Quintin J., un afro-american care anterior și-a ucis bunica.

Prima execuţie din SUA după 17 ani a avut loc în 2020

Daniel Lewis Lee a devenit primul deţinut executat în SUA după 17 ani, în 2020. Înainte să moară, acesta a spus că este nevinovat. Lee, un susţinător al supremaţiei albilor, a torturat şi ucis o familie formată dintr-un cuplu şi fiica lor de 8 ani. După ce i-a omorât, Lee i-a aruncat în lac. Totul s-a întâmplat în 1996.

Execuţie cu injecţia letală 

Bărbatul de 47 de ani a fost injectat cu o doză letală de fenobarbital. Înainte de execuţie, Daniel Lewis Lee a privit jurnaliştii în ochi, prin geamul care îi despărţea, şi a spus următoarele: „Nu am făcut-o. Am făcut o mulţime de greşeli în viaţă, dar nu sunt un criminal. Omorâţi un om nevinovat”. Bărbatul a fost acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi cea din 1996, din Arkansas: jaf şi uciderea unei familii formate din soţ, soţie şi o fetiţă în vârstă de 8 ani, scria Mediafax anul trecut. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel