60% mai puţin dioxid de carbon, obiectivul Konica Minolta, validat de Science Based Targets

Foto descopera.ro
Foto descopera.ro

Obiectivele de reducere a emisiilor de dioxid de carbon stabilite de Konica Minolta, pentru limitarea încălzirii globale la mai puțin de 2 grade Celsius, au primit aprobarea Inițiativei Science Based Targets (SBT).

Konica Minolta și-a asumat angajamentul de a reduce, până în anul 2030, emisiile de dioxid de cabon cu 60% față de nivelul din 2005, se precizează într-un comunicat de presă.

Science Based Targets (SBT) reprezintă un parteneriat între Carbon Disclosure Project (CDP), Institutul Mondial pentru Resurse, Fondul Mondial pentru Natură și Pactul Global al Naţiunilor Unite, lansat în 2015, cu rolul de a determina companiile să își stabilească obiective, bazate pe date științifice, pentru scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră și limitarea încălzirii globale la mai puțin de 2°C. Din 212 companii din întreaga lume care au declarat că și-au stabilit obiective fundamentate științific pentru reducerea impactului asupra mediului, doar 38 de companii, printre care se numără și Konica Minolta, au primit aprobarea Inițiativei SBT, după cum se arată în comunicatul citat.

Angajamentul asumat de Konica Minolta pentru scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 60% până în anul 2030, față de nivelul din 2005, se aliniază planului pe termen lung al companiei - intitulat „Eco Vision 2050". Obiectivele clare ale acestui plan sunt reducerea emisiilor de CO2 pe parcursul întregului ciclu de viață al produselor.

[citeste si]

Konica Minolta este prezentă în topul CDP pentru politica sa de mediu și strategiile privind schimbările climatice iar, din 2012, este inclusă în fiecare an în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones, obținând cele mai înalte scoruri atât pentru performanțele sale de mediu, cât și pentru cele economice și sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel