50 de migranții au fost găsiți ascunși într-un camion care transporta oase cabaline

Foto Poliția de Frontieră
Foto Poliția de Frontieră

50 de migranți au fost depistați de polițiștii de frontieră de la Nădlac, ascunși în remorca frigorifică a unui autocamion ce transporta oase cabaline în Italia.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat 50 de cetățeni de origine afro-asiatică care încercau să treacă ilegal frontiera de stat, ascunși în remorca frigorifică a unui autocamion ce transporta oase cabaline în Italia, anunță Poliția de Frontieră, într-un comunicat.

Descoperirea a fost făcută după ce, miercuri dimineață, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă frigorifică, ambele înmatriculate în România.

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, oase cabaline pentru o societate comercială din Italia.

'În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, 50 de cetăţeni străini.', precizează comunicatul Poliției de Frontieră.

Migranții depistați au fost preluați și transportați la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare.

În continuare, se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

VEZI ȘI: Migranți ascunși printre pepeni, la Calafat

Ieri, au fost depistați alți patru cetățeni străini

Marți, 29 iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat patru cetăţeni din Afganistan, Pakistan și Tunisia care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi în automarfar.

Automarfarul înmatriculat în Bulgaria transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, semințe de floarea soarelui, pe ruta Bulgaria-Franța. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, doi cetățeni din Afganistan, ambii în vârstă de 17 ani, solicitanți de azil în România.

De asemenea, tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos. Ulterior, s-a stabilit că sunt cetățeni din Pakistan și Tunisia, în vârstă de 26, respectiv 38 de ani.

Și în aceste cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun, arată un comunicat

VEZI ȘI: Român arestat în Italia, în cazul migranţilor morţi în remorca unui camion

VEZI ȘI: Operațiune DIICOT și DGA la Poliția de Frontieră. Șeful PF Mehedinți, vizat de anchetatori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel