Elena Băsescu l-a băgat în corzi pe Titus Corlățean

Mezina președintelui Traian Băsescu, europarlamentarul PDL  Elena Băsescu consideră că anunţul ministrului de Interne al Germaniei, Hans-Peter Friedrich, privind blocarea aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen reprezintă "consecinţa declaraţiei iresponsabile" a ministrului român de Externe, Titus Corlăţean.

"Reprezintă o consecinţă a declaraţiei iresponsabile făcute de ministrul nostru de Externe", a spus Elena Băsescu, duminică, la intrarea în sediul PDL, întrebată despre anunţul ministrului german că va opune veto la Consiliul JAI privind intrarea în Schengen a României şi Bulgariei.

 Elena Băsescu a refuzat să comenteze afirmaţia premierului Victor Ponta conform căreia declaraţia lui Corlăţean privind Schengen reprezintă şi poziţia Guvernului român. Ministrul federal de Interne de la Berlin, Hans-Peter Friedrich, a declarat într-un interviu pentru Spiegel că va opune la Consiliul JAI din 7-8 martie dreptul de veto al Germaniei împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. "Chiar şi considerarea aderării parţiale, adică intrarea cu aeroporturile şi porturile maritime, este scoasă de la masa discuţiilor", a arătat ministrul german în interviul pentru Spiegel, care a fost anticipat printr-un rezumat apărut duminică în pagina online a Rheinische Post.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel