Tăriceanu dinamitează cazul Hexi Pharma: Un serviciu secret, în spate

Preşedintele Senatului şi co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că există suspiciuni că în spatele firmei Hexi Pharma "s-ar afla inclusiv un serviciu secret", afirmând că va solicita Comisiei de Supraveghere a Activităţii Serviciilor să verifice "dacă sunt anumite legături care duc sau nu la serviciile de informaţii din România".

"Evident că sunt nişte nereguli care s-au produs, este evident că practicile de liberă concurenţă, de liberă competiţie nu au fost respectate, sunt suspiciuni că în spatele acestei firme s-ar afla inclusiv un serviciu secret care foloseşte firma ca sursă de venituri, deci e un paravan comercial de fapt pentru alte activităţi, lucru care iarăşi nu este normal. Ştiţi că în România e o veche discuţie dacă serviciile de informaţii e bine sau e neindicat să facă activităţi comerciale. Nu există transparenţă, nu putem să ştim dacă e ceva de genul acesta, deci ar trebui mai multe măsuri luate şi în primul rând e obligaţia Guvernului să ia aceste măsuri. O să discut şi cu colegii noştri din PSD, una din ideile pe care le am este de a cere Comisiei de Supraveghere a Activităţii Serviciilor să verifice dacă aceste informaţii au un fundament sau nu în ceea ce priveşte firma Hexi Pharma, dacă sunt anumite legături care duc sau nu la serviciile de informaţii din România", a precizat Tăriceanu.

Totodată, el a menţionat că i-a solicitat primului ministru Dacian Cioloş să creeze o celulă de criză pentru a analiza situaţia creată de problema dezinfectanţilor din spitale, scrie agerpres.ro.

"Eu am sugerat aşa, întâi mai delicat, după aceea i-am cerut primului ministru să facă ceea ce ar trebui în astfel de situaţii, domnia sa am văzut că a convocat sau a creat un grup de lucru. Să vă spun ceva, grup de lucru se creează în momentul în care ai o idee şi vrei să-i dai o haină, sub forma unei propuneri legislative (...). În astfel de situaţii nu se creează grupuri de lucru, ci se creează o celulă de criză pe lângă primul ministru, care nu trebuie neapărat să fie coordonată de el (...). Primul lucru ar fi trebuit să dea substanţele la laboratoare specializate, există în Bucureşti Institutul de Cercetări Chimice unde se puteau face toate determinările chimice şi după aceea e cealaltă gamă de determinări, pe zona de dezinfectare, pe efectul microbiologic şi sunt laboratoare care puteau da primele indicii şi care să servească la adoptarea unui set de măsuri", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel