Urmărește emisiunea live


Spitalul din Wuhan, China, construit în șase zile. Iohannis, comparație cu România

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre spitalul din Wuhan, China, care poate fi construit în șase zile, lansând o comparație cu România.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că în Wuhan poate fi construit un spital în șase zile pentru că în China există un sistem autocrat care dispune și execută. Șeful statului a precizat că, prin comparație, România are un sistem democratic cu reguli europene și proceduri total diferite.

Întrebat cum ar fi posibil ca statul român să accelereze procesul construirii spitalelor, în contextul în care în orașul Wuhan va fi construit un spital în doar șase zile, Klaus Iohannis a explicat că România este un stat democrat care are proceduri distincte în care trebuie să parcurse mai multe etape.

"La noi durează mai mult"

"Sunt proceduri total diferite. În China, după cum poate știți, funcționează un sistem autocrat care dispune și execută. Iar la noi funcționează un sistem democrat, cu reguli europene, care pregătește documentația, după care se fac licitațiile și se caută finanțările respective. În acest fel, la noi durează mai mult", a afirmat Klaus Iohannis, luni, la Palatul Cotroceni, potrivit Mediafax.

"Recunosc că pentru spitalele regionale a durat prea mult până acum și sper să găsim forme de accelerare a procedurii", a conchis Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel