Săftoiu: Parlamentarii PNL cu trei-patru mandate să facă un pas în spate

PNL va începe selecția candidaţilor săi pentru alegerile parlamentare în jurul datei de 15 august, a anunțat purtătorul de cuvânt al partidului, Adriana Săftoiu. Politiciana consideră că listele partidului pentru alegerile parlamentare ar trebui întocmite în conformitate cu solicitările electoratului și că liberalii care au avut deja trei, patru mandate în Legislativ "ar trebui să facă un pas în spate".

PNL "va trebui să aibă curaj să abordeze listele parlamentare aşa cum o cer cetăţenii", a declarat Adriana Săftoiu, la RFI, aceasta susținând că listele de candidaţi "cu siguranţă vor fi definitive în luna octombrie".

Purtătorul de cuvânt al PNL precizează că membrii cu probleme în justiţie nu se vor regăsi pe liste, criteriile de selecție fiind aceleași la la alegerile locale, existând posibilitatea chiar să mai fie adăugate câteva.

Citește și: ALEGERI PARLAMENTARE 2016. MARIUS PIELEANU, primele procente. Lovitură pentru PNL

"Sigur că se va ţine cont şi de activitatea în Parlament pentru cei care sunt parlamentari. Propunerile vor veni dinspre organizaţii şi desigur vor fi validate în Biroul Politic. Eu vreau să cred că aceste liste vor fi foarte bine gândite, că sper, vom avea colegi care vor înţelege că e un moment foarte bun, în care trebuie să facem un pas în spate, în lateral. Ştiu că e destul de greu să renunţi la un moment dat la ideea că eşti parlamentar, mai ales după ce ai trei-patru mandate, dar eu cred că ar trebui să fie şi o alegere a unor colegi care se află deja la al patrulea mandat şi când spun lucrul acesta mă refer la faptul că, zic eu, 16 ani pe care i-ai avut, uneori chiar 20 la dispoziţie să arăţi ţării ce poţi să faci pentru ea sunt suficienţi. Nu sunt susţinătoarea ideii că oamenii tineri ca vârstă neapărat sunt cei mai buni, ba chiar cred că ai nevoie de experienţă parlamentară, dar în egală măsură, suntem într-un moment în care e limpede că cetăţenii au o reacţie nu foarte bună la figuri pe care le consideră deja erodate, de prea mult timp pe scena politicii, prea obişnuite în comoditate şi în privilegii (...). Cred că PNL va trebui să aibă curaj şi să abordeze aceste liste parlamentare aşa cum o cer cetăţenii", a mai spus Adriana Săftoiu.

Adriana Săftoiu a avut un singur mandat de deputat, însă a demisionat înainte de încheierea mandatului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel