Reacție după știrea care i-a înfuriat pe toți studenții români: 'Vă reamintim, dragi Guvernanţi...' EXCLUSIV

Vestea că Ministrul Educației a anunțat că Universitatea Politehnică din București și Universitatea București au disponibilitatea de a oferi cazare și masă pentru 230 de refugiați a venit ca trasnet printre studenți.

VEZI ȘI: ULTIMĂ ORĂ: CE SPUNE LIDERUL PSD DESPRE DECLARAȚIA MINISTRULUI EDUCAȚIEI

Ion Motea, student la Universitatea din București și președinte al Tineretului Național Țărănesc Creștin Democrat, contactat de DC News, și-a spus opinia cu privire la acest subiect.

Iată ce ne-a transmis Ion Motea, unul dintre miile de studenți care au reacționat după anunțul făcut de Ministrul Educației:

NU VREM (Fără) REFUGIAȚI în Căminele studențești!

În urma unei declarații din mass-media, a Ministrului Educației și Cercetării Științifice, dl. Sorin Câmpeanu se precizează - cam CINIC am spune noi, dat fiind situaţia de facto din România actuală si din cea din ultimii ani şcolari - faptul că tot mediul universitar și liceal poate să primească refugiați în căminele pe care aceste instituţii le au în jurisdicţie şi proprietate în folosul elevilor şi studenţilor ROMÂNI si STRĂINI, OFICIAL înregistraţi la studii în România.

Printre primele Universități care și-au arătat disponibilitatea sunt : Universitatea Politehnică București - şi înţelegem din ce motive politice anume și, de asemenea, Universitatea din București, care oferă, în plus de cazare și masă pentru un număr de 230 de refugiați.

Primul județ din țară care a spus NU cazării refugiaților a fost Județul Suceava. Încă nu ştim ce părere au celelalte. DAR întrebarea noastră este: NE PUTEM OARE PERMITE, CU ADEVĂRAT, SĂ OFERIM LOCURI ÎN CĂMINE REFUGIAŢILOR DIN ALTE ŢĂRI ? Oameni buni, Păi, ŞTIM CU TOŢII că în CĂMINELE din România NU sunt locuri pentru studenți şi nici pentru elevi, şi ÎN FIECARE AN RĂMÂN FĂRĂ LOCURI ÎN CĂMINE foarte mulți dintre ei, iar cei rămași fără locuri de cămin sunt studenții plătitori de TAXE. Taxe pe care le plătesc, de fapt, puţinii Părinţi ROMÂNI care au mai rămas în Ţara Noastră şi îşi mai pot îndeplini sarcina de Părinte !

VEZI ȘI: Revolta studenților: Rușine! Nu avem locuri în cămine și voi vreți să băgați refugiați 

Aceste TAXE - vă reamintim, dragi Guvernanţi - ajung la sumele de 3.000 – 4.000 de Lei - şi sunt plătite de ei şi de aceşti Părinţi ai lor în fiecare an! În plus, la aceste taxe se adaugă și CHIRIA care mai costă ş i aceea aproximativ 250 - 400 Euro LUNAR. Ce facem cu acești studenți plătitori de taxe ? Înţelegem ACUM că pe marea lor majoritate îi DĂM la export pentru că nu avem ce face cu ei în țară ! De altfel, foarte mulți studenți, plătitori sau nu de taxe, provin din familii sărace și în loc de a face performanță științifică aceştia sunt nevoiţi să lucreze la diferite Fast Food-uri pentru a se întreține la facultate. Acestor studenți de ce nu li se dă o masă gratuită ?

După cum se observă din toate articolele apărute în ultima vreme despre refugiați cei mai mulți refugiați sunt bărbați cu vârste cuprinse între 20 - 35 de ani. Știm foarte bine ce se întâmplă în Regatul Marii Britanii, unde sunt fete și femei violate, copii abuzați și multe altele. Oare SE DOREŞTE acum să se întâmple și la noi aceste lucruri în căminele studențești ? Noi speram că NU își dorește nimeni aceste lucruri ! Dacă Domnii Guvernanţi ai României de azi îşi doresc să-i primească pe aceşti refugiați DE CE NU-I PRIMESC EI PRIN MULTELE LOR Hoteluri, pe care le deţin sau le gestionează (cele ale Statului) ?!

CITEȘTE ȘI: Știrea care îi va înfuria pe TOȚI studenții din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel