Radu Tudor: "Klaus Iohannis mai are 21 de zile". Culisele unei discuții bombă de la Bruxelles

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, critică politica NATO față de Rusia, pe care o consideră războinică. Jurnalistul Radu Tudor, analist politic și militar la Antena 3, scrie, pe blogul său, că nu este surprins  de afirmațiile ministrului german de Externe. 

"In discutiile avute la inceputul acestui an intr-o deplasare la Cartierul general al NATO, am aflat cateva detalii pe care le impartasesc acum cu voi", precizat Radu Tudor. Jurnalistul atrafe atenție asupra crizei serioasă prin care trece Germania: pe de-o parte un milion de imigranți musulmani au ajuns în Gemania, ceea ce provoacă nu doar probleme sociale și politice, ci și critici la adresa Angelei Merkel și partidului său, pe de altă parte sancțiunile economice impuse de către UE Rusiei nu sunt pe placul Germaniei, care are o piață uriașă de export în Rusia. 

Avertisment de la Bruxelles

Jurnalistul Radu Tudor scrie: "Potrivit surselor de la Bruxelles pe care le-am consultat, Germania a cerut de mai multe ori partenerilor din UE sa fie impartita povara imigrantilor. (...) Intr-un cadru cvasi-oficial, la Bruxelles, un reprezentant al guvernului de la Berlin a avertizat : 'Veti avea parte de tot atata solidaritate pe securitate si aparare de cata solidaritate avem noi parte pe imigranti'".

Iohannis, 21 de zile

Prin urmare, Radu Tudor nu este surprins de declarația ministrului german, despre care scrie că "este expresia supararii guvernului german, personal a cancelarului Angela Merkel". El adaugă că "Fusesem avertizat in urma cu 3 luni la Bruxelles ca asa va proceda Germania". Radu Tudor atrage atenția că Germania joacă un rol esențial în fața amenințărilor Rusiei și, fără ea, "viitorul solidarității în fața amenințării e incert". 

"Avem 21 de zile si 21 de nopti la dispozitie pentru ca presedintele Romaniei, cu tot arsenalul diplomatic in spate, sa obtina un compromis vital, intr-un tur de forta comun cu alte state NATO si UE din Europa de Est", a mai subliniat Radu Tudor, care a adăugat că: "Eșecul nu va fi tolerat, scuzele nu vor fi permise"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel