PNL se recunoaște înfrânt în problema pensiilor speciale. Un act de sfidare la adresa românilor, spune Alina Gorghiu

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat la RFI  că  nu sunt foarte multe argumente pentru atacarea legii pensiilor speciale la Curtea Constituțională.

"Analizăm posibilitatea de a ataca la Curtea Constituţională acest proiect de lege, doar că în opinia juriştilor nu sunt foarte multe argumente pentru a face acest demers şi nu ştiu în ce măsură vom reuşi să formulăm un punct de vedere care să susţină această contestaţie la Curte. Există posibilitatea ca Preşedinţia să întoarcă la Parlament această lege, pentru reexaminare. Nu ştiu ce va face instituţia prezidenţială cu acest proiect, dar există în teorie şi această posibilitate. Dezbaterile repetate ar putea să schimbe un punct de vedere, argumentele dintr-o cerere de reexaminare ar putea să sensibilizeze anumiţi parlamentari din majoritate," a declarat Alina Gorghiu la RFI.

Citește și: PNL ia în calcul să atace la CCR pensiile speciale ale parlamentarilor

În opinia co-preşedintelui PNL, "nu există nici un fel de argument pentru care să asiguri indemnizaţii de care să beneficieze senatorii şi deputaţii altfel decât ca acestea să se bazeze şi ele pe regimul contributivităţii în ceea ce priveşte calcularea pensiei. Nimeni nu spune că la un moment dat nu poate fi oportun să discuţi şi un asemenea proiect, care să se bazeze pe principiul contributivităţii. Dar în acest moment, vorbim de o discriminare morală faţă de cetăţeni, de un act de sfidare, în opinia mea, faţă de toţi ceilalţi pensionari din România".

Majoritatea parlamentară a aprobat marţi proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari. Au fost 303 voturi pentru, 124 împotrivă şi două abţineri. Senatorii şi deputaţii liberali spun că au votat împotrivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel