Patricia Țig a pierdut finala de la Baku, dar va urca în ierarhia WTA

Aflată la doar a doua prezenţă pe tabloul principal al unui turneu WTA, Patricia Maria Țig a reușit o performanță incredibilă la Baku. Venită din calificări, românca de 21 de ani a ajuns până în finala competiției, pe care a pierdut-o însă în trei seturi în faţa rusoaicei Margarita Gasparian, scor 3-6, 7-5, 0-6.

"Este prima mea finală WTA. Joc foarte bine în acest moment şi mă simt încrezătoare", spunea înaintea finalei Patricia Ţig, care nu pierduse niciun set până la partida cu rusoaica de pe locul 112 WTA.

Chiar dacă a fost învinsă de Gasparyan, românca de pe locul 154 WTA i-a dat o replică bună adversarei, în special în setul secund. Deşi era condusă cu 6-3 și 3-1, Patricia Țig a reuşit rebreak-ul şi a revenit, împingând finala în decisiv.

Acolo însă, româncă a părut că nu mai poate forța și a pierdut șase game-uri la rând. Până la Baku, Patricia Țig mai disputase doar două meciuri pe tabloul principal al unui turneu de o asemenea anvergură, la Bucharest Open.

În urma parcursului de la Baku, Patricia Ţig va face un salt uriaş în clasamentul WTA, de 39 de poziţii. Astfel, de luni ea se va clasa pe locul 115, după ce la începutul săptămânii ocupa locul 154 în lume, scrie prosport.ro.

Sportiva pregătită de Răzvan Sabău şi-a consolidat astfel locul 6 într-un top al româncelor, după Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru şi Andreea Mitu.

Vezi și: WTA: Cine o poate opri pe Williams? Ce șanse are Halep

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel