MS: 2.633 de teste pentru dezinfectanţi au fost recoltate din unităţile sanitare

Ministerul Sănătăţii anunţă că au fost recoltate 2.633 de teste de sanitaţie din 208 unităţi spitaliceşti publice şi private cu paturi care folosesc dezinfectanţii achiziţionaţi de la compania Hexi Pharma. 

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a participat vineri la videoconferinţa cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică pentru a verifica stadiul măsurilor pe termen scurt dispuse joi, 28 aprilie, în contextul problemelor legate de situaţia biocidelor.

'Direcţiile de Sănătate Publică au raportat acţiunile de verificare din toate unităţile sanitare din ţară care utilizează dezinfectanţii achiziţionaţi de la compania Hexi Pharma prin autocontrolul propriu al unităţilor spitaliceşti, dar şi prin probe suplimentare recoltate de către Direcţiile de Sănătate Publică, pe care le vor analiza în laboratoarele proprii. Astfel, în 41 de judeţe au fost recoltate un număr de 2.633 teste de sanitaţie din 208 unităţi spitaliceşti publice şi private cu paturi care folosesc dezinfectanţii achiziţionaţi de la compania în cauză', se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis vineri Agerpres.

Potrivit MS, pentru Bucureşti, din cele 43 de unităţi sanitare publice, până la ora videoconferinţei, au raportat un număr de 21 de spitale prelevarea a 202 teste de sanitaţie. În ceea ce priveşte cele cinci unităţi spitaliceşti de mari dimensiuni private cu paturi din Bucureşti, două au declarat că nu utilizează dezinfectantul în cauză, de la restul aşteptându-se încă raportarea.

'Laboratoarele tuturor Direcţiilor de Sănătate Publică vor funcţiona în perioada sărbătorilor de Paşte pentru efectuarea testelor de laborator, care vor fi raportate în cadrul videoconferinţei de miercuri, 4 mai.

De asemenea, în cadrul videoconferinţei de astăzi, ministrul Sănătăţii a comunicat reprezentanţilor Direcţiilor de Sănătate Publică măsurile cu privire la comisiile mixte de control, care vor debuta în luna mai. Totodată, acesta a dispus Direcţiilor ca până la data de 11 mai să efectueze o analiză internă pe marginea discrepanţelor dintre rezultatele controalelor inter şi intra-judeţene', se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel