În PSD se cere capul lui Robert Cazanciuc, ministrul Justiției

O parte a liderilor PSD sunt nemultumiți  de ultimele prestații ale ministrului Justiției, Robert Cazanciuc. Potrivit senatorului Daniel Savu, Cazanciuc ar urma să fie remaniat săptămâna viitoare.

Deputatul de Argeș, Cătălin Rădulescu, şi senatorul de Prahova, Daniel Savu, susținuți și de alți lideri ai PSD, au cerut, luni,  în cadrul Comitetului Executiv al PSD demisia ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că ministrul Justiției a lipsit de la întrunirea social-democraților, după izbucnirea scandalului Ponta, dar şi de scandalurile legate de modificarea celor două coduri, respectiv Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

Senatorul PSD Daniel Savu a declarat la Antena 3 că liderii partidului l-au criticat dur pe ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și i-au cerut premierului înlocuirea acestuia.

"Toți i-au spus lui Victor Ponta că nu e în regulă cu Cazanciuc. Eu personal i-am cerut demisia. Și cred că după moțiunea de cenzură, premierul o să-l schimbe pe Cazanciuc", a declarat senatorul Daniel Savu.

Robert Cazanciuc, soțul verișoarei lui Ponta, este ministru al Justiției din aprilie 2013.

Citește și: Alina Gorghiu, către Robert Cazanciuc: Nu ne impresionează deloc

Luni, Robert Cazanciuc  a fost  vehement ca și liderii PSD și a subscris amenințărilor lansate de Ponta și partid împotriva Opoziției și a cetățenilor care doresc să demonstreze împotriva refuzului lui Ponta de a demisiona.

Puțin timp după începerea ședinței CEX a PSD, Cazanciuc a transmis presei un comunicat având antetul partidului, dar venind din partea ministrului justiției:

"Ca ministru al justiției mi se pare inadmisibil și contrar practicilor democratice constituționale ca PNL să folosească un act de procedură al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim și a crea instabilitate politică majoră.
Este împotriva tuturor angajamentelor asumate de România cu partenerii săi europeni și transatlantici ca PNL să folosească justiția pentru a-și rezolva incapacitatea de a convinge populația și membrii Parlamentului cu un program politic solid, coerent care să ajute România și nicidecum să o întoarcă acolo unde se afla în anii 2009-2011.
Atrag totodată atenția liderilor PNL că organizarea de manifestări politice ilegale în scopul împiedicării exercitării puterii de către Parlament sau Guvern poate atrage răspunderea penală."

Comunicatul a venit imediat după ce Ponta a amenințat PNL –ul că va depune o plângere penală la Procurorul General al României, pentru ca cei din Opoziție ar instiga oamenii să iasă în stradă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel