Bogdan Niculescu-Duvăz, dezvăluiri din PDL. Cum făcea Traian Băsescu numirile în justiție

Fostul ministru democrat Bogdan Niculescu-Duvăz a dezvăluit cum judecători care au ascultat de "stăpânire" au ajuns, dintr-un orășel de provincie, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Totul pleca din PDL, fostul partid de suflet al lui Traian Băsescu, de unde s-ar fi făcut recomandări politice în justiție.

"E un lucru foarte grav. Va fi foarte greu de reparat. Va fi unul dintre cele mai complicate lucruri de reparat, dar, din păcate, este esențial, trebuie reparat și, până la urmă vom vedea după alegerile prezidențiale cum se va termina asta"

Adrian Năstase. Scenariu sumbru pentru prezidențiale. Zece puncte devastatoare

"În 2004, în România se făcuse o lege privind numirile în justiție care trebuiau făcute de Consiliul Superior al Magistraturii și definitivate de președinte. Acestă lege n-a fost bună pentru Traian Băsescu, pentru ce avea dânsul în perspectivă să facă și, într-o surprinzătoare tăcere a Europei care ne ceruse de multă vreme să facem trecerea de la politic la societatea profesională și civilă, s-a întors înapoi. Motivul atunci invocat de către ministrul Justiției, Monica Macovei, a fost că aveam CSM care nu era sigur, era de tip vechi, nu făcea numirile care trebuie, mai clar. Și acest lucru a fost crezut, iar noi astăzi nu mai putem crede asta. În ceea ce privește numirile făcute de Traian Băsescu- numai eu știu câteva pe recomandări politice făcute din sânul partidului său, oameni care au făcut carieră- acum sunt, cred, pe la Înalta Curte, dacă nu mă înșel- oameni plecați dintr-un orășel de provincie oarecare și ajunși la Înalta Curte, care și-au făcut datoria față de stăpân sau stăpânire. E un lucru foarte grav. Va fi foarte greu de reparat. Va fi unul dintre cele mai complicate lucruri de reparat, dar, din păcate, este esențial, trebuie reparat și, până la urmă vom vedea după alegerile prezidențiale cum se va termina asta", a spus fostul ministru Bogdan Niculescu-Duvăz. 

"Traian Băsescu voia să fie președinte pentru că înțelesese mai repede decât noi toți că există un instrument care poate fi condus"

Fostul ministru democrat a dat exemplu o situație: "Cu doi-trei ani înainte de a ajunge președintele partidului era sufocat că se făcuse o arestare a unui prefect din sânul partidului și că nu fusese anunțat. 'Am pierdut controlul' sau 'alții au controlul', vorbea despre acest lucru. Traian Băsescu voia să fie președinte pentru că înțelesese mai repede decât noi toți că există un instrument care poate fi condus. Acest instrument fusese înainte de '89 Direcția Anchete Penale". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel