Băsescu: Nu există risc mai mare de securitate națională decât să aduci studenți musulmani în România

Traian Băsescu desfiinţează iniţiativa construirii unei mari moschei în Bucureşti.

CITEȘTE ȘI: Referendum local pentru moscheea din București, cerut de Noua Dreaptă

"În momentul în care este islamismul se extinde către Balcani - şi este declaraţia oficială a Statului Islamic că vor Balcanii - prim-ministrul nostru, după ce e operat la picior, ceea ce arată că el tot timpul a gândit cu piciorul, hotărăşte să aprobe construcţia celei mai mari moschei din Europa, pe lângă care să funcţioneze o universitate cu 6000 de studenţi", a spus fostul președinte.

"Nu există risc mai mare de securitate națională decât să aduci studenți musulmani în România și de aici să îi exporți în Europa. Ca studenți din România, dintr-o țară membră UE. Cred că astfel de decizii sunt cel puțin nesăbuite, dacă nu anti-naționale. Mi se pare o exagerare care trebuie judecată de CSAT. Sper ca acest proiect să nu fie aprobat de statul român", a mai zis Traian Băsescu.

Jurnalistul Radu Tudor, într-o intervenție telefonică la Antena 3, a spus că pentru declarațiile acestea, fostul președinte ar trebui să fie sancționat.

"Traian Băsescu nu a învățat că nu trebuie să pui semnul egal între musulmani și terorism. Acest individ face rău României chiar și acum, când nu mai este președinte. El practic spune în felul următor: faptul că aducem studenți musulmani în România este un pericol. Semnul egal între musulmani, pericol și terorism este expresia intoleranței religioase și intoleranței etnice. Sper ca Traian Băsescu să fie drastic sancționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru aceste afirmații absolut nelalocul lor", a zis Radu Tudor.

VEZI ȘI: Moschee uriașă care va fi construită în București stârnește reacții DURE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel