Alexis Tsipras revine în funcția de premier al Greciei. Martin Schulz: "L-am sunat a doua oară!"

Partidul Syriza a câștigat alegerile parlamentare anticipate, organizate duminică în Grecia. Alexis Tsipras revine în funcția de premier al Greciei, funcție în care va fi desemnat în cursul zilei de astăzi când va începe și formarea unui guvern. 

În noul guvern va fi cooptat și partidul de dreapta naționalist Grecii Independenți (ANEL).După numărarea a 99,44% din voturi, Syriza a obținut 35,47% din sufragii, ceea ce îi va aduce 145 din cele 300 de locuri din parlament, potrivit Agerpres

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a criticat luni decizia liderului partidului stângii radicale Syriza, Alexis Tsipras, mai scrie Agerpres. Martin Schulz a afirmat că nu poate înțelege decizia lui Alexis Tsipras de a aduce înapoi la guvernare partidul Grecii Independenți, care a obținut la alegeri 3,69% din voturi.

"L-am sunat (pe Tsipras) pentru a doua oară să-l întreb de ce continuă o coaliție cu acest partid ciudat, de extremă-dreapta", a spus Martin Schulz. "Nu prea mi-a răspuns. Este foarte inteligent, mai ales la telefon. Mi-a spus lucruri care păreau convingătoare, însă care, în cele din urmă, în ochii mei sunt un pic bizare", a mai spus președintele Parlamentului European. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel