Adrian Năstase, atac dur la Traian Băsescu: Este deranjat de o practică...

Fostul premier Adrian Năstase enumeră, într-o postare pe blogul personal, câteva surprize oferite de ultimul Congres al Partidului Mișcarea Populară, devenit ulterior Mișcarea Populară. În plus, fostul prim-ministru atrage atenția asupra recentelor declarații ale lui Traian Băsescu despre ambasadorul Statelor Unite la București, deși fostul președinte "a folosit factorul american pentru a-și regla conturile cu adversarii interni".

"Congresul MP (fost PMP) a oferit cateva surprize:

Basescu a candidat singur pentru postul de presedinte si, cu toate astea, a castigat in mod democratic, prin vot deschis si in unanimitate;
Partidul a anuntat inceputul unui nou capitol, renuntând la o litera din numele sau. Se preconizează ca la urmatorul congres sa renunte la incă o litera, partidul urmand sa se numeasca, simplu, P.
In noua sa calitate, Basescu a anuntat un program politic ambitios, care se va numi „România mea". De fapt, nu e nicio noutate – timp de zece ani, Romania nu a fost a lui? Guvern, servicii, procurori, judecători? Acum, pare că România a ajuns „a lor" si, ca atare, programul noii miscări cuprinde un amplu proces de revendicare.

Citește și: Oficial! Traian Băsescu, unic candidat pentru conducerea Mișcarea Populară

Dar, mai interesant, zilele trecute, Băsescu a declarat : „M-a surprins ambasadorul SUA, nu cred ca a avut mandat de mesaj pentru ceea ce a spus despre manifestatii. A dat mesaj destabilizator, a zis ca oamenii sa stea in piata. Nu le-ajunge Moldova, Ucraina, mai trebuie si Romania destabilizata", a spus Basescu la B1 TV.

Rupe oare Băsescu Axa Bucuresti-Londra-Washington? Renunta el la Marele Licurici? Incearcă poate să preia electoratul nationalist pentru alegerile de anul viitor? Zece ani, Băsescu nu a mizat decat pe o relatie unilaterală, cu americanii. Sigur că parteneriatul strategic româno-american este important dar Băsescu a folosit factorul american pentru a-si regla conturile cu adversarii interni. In felul acesta a incurajat transformarea unor ambasadori ai SUA in „guvernatori". Chiar nu ne mai amintim momentele in care ambasadorii Taubman sau Gitenstein se pronuntau in chestiuni de politică internă? In toate acele momente, Băsescu a tăcut, incurajând crearea unui anumit statut pentru unii ambasadori occidentali, statut care incalcă brutal prevederile Conventiei de la Viena privind dreptul diplomatic.

Citește și: Băsescu: Ambasadorul SUA ar fi trebuit chemat la MAE şi atenţionat

Acum, Băsescu este deranjat de o practică pe care el insusi a acceptat-o si a folosit-o in interes personal.

PS Oricum, interpretarea textului de la B1 tv , evidentiază un atac foarte dur la adresa americanilor. „Nu le ajunge Moldova, Ucraina, mai trebuie si România destabilizată?". Deci americanii au destabilizat si Ucraina si Moldova...iar acum se ocupă de destabilizarea României! Intr-adevăr, un atac, al lui Băsescu, de o violentă rară la adresa SUA", a scris, marți, Adrian Năstase pe blogul personal, într-o postare intitulată "Băsescu – despartirea de Licurici"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel