Zinaida Greceanîi, noul președinte al Parlamentului Republicii Moldova

Mihai Ciobanu / 08 iun 2019 / 16:49 Salveaza PDF Comentarii
parlament_chisinau
Descriere foto: parlament_chisinau

Zinaida Greceanîi a fost aleasă prin vot în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Modova, în cadrul ședinței convocate sâmbătă de Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), relatează site-ul Unimedia.

Zinaida Greceanîi a primit voturile a 56 de deputați dintre cei 61 prezenți. De asemenea, s-a votat ca Parlamentul să aibă patru vicepreședinți, la propunerea Blocului ACUM, condus de Maia Sandu și Andrei Năstase. Trei dintre vicepreședinți vor fi Mihai Popșoi (platforma PAS), Alexandru Slusari (platforma DA), Ion Ceban (PSMR), al patrulea urmând să fie ales din opoziție.

Urmează să se voteze comisiile parlamentare şi biroul parlament al Parlamentului

 

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis sâmbătă o nouă decizie, care vizează ședința parlamentară convocată la ora 12.30 de către Blocul ACUM și PSRM. Conform deciziei emise sâmbătă, orice act adoptat sâmbătă în Parlament este nul, deoarece termenul de formare a organelor din Parlament a expirat vineri.

„Orice acțiune și/sau act legislativ care are drept scop desfășurarea activității Parlamentului după apariția circumstanțelor de dizolvare obligatorie, constituie o încălcare gravă a prevederilor constituționale și sunt nule”, se menționează în documentul emis de Curtea Constituțională a Republicii Moldova.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27