Criză la Chişinău. CCM: Orice act emis de Parlament este nul

parlament_chisinau
parlament_chisinau

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis sâmbătă o nouă decizie, care vizează ședința parlamentară convocată la ora 12.30 de către Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), relatează site-ul deschide.md.

Conform deciziei emise sâmbătă, orice act adoptat sâmbătă în Parlament este nul, deoarece termenul de formare a organelor din Parlament a expirat vineri. „Orice acțiune și/sau act legislativ care are drept scop desfășurarea activității Parlamentului după apariția circumstanțelor de dizolvare obligatorie, constituie o încălcare gravă a prevederilor constituționale și sunt nule”, se menționează în documentul emis de Curtea Constituțională a Republicii Moldova, transmite Mediafax.

Deputații Blocului ACUM, condus de Maia Sandu și Andrei Năstase, au convocat o ședință a Parlamentului sâmbătă, la ora 12.30. „Azi ședință a Parlamentului la 12:30. Participă deputații ACUM și PSRM”, a anunțat deputatul ACUM, Radu Marian, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel