Zelenski, discurs în Parlamentul României. Florin Cîţu: Voi aranja să se întâmple

Zelenski
Zelenski

Florin Cîţu, preşedintele Senatului, a anunţat că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va susţine un discurs săptămâna viitoare în Parlamentul României. 

„Discuție importantă cu premierul din Ucraina, Denys Shmyhal. Președintele ucrainean Zelenski va ține un discurs în Parlamentul României”, transmite pe Twitter Florin Cîțu.

El menționează că, în calitate de președinte al Senatului României , „voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare”.

„Ucraina are întregul meu sprijin”, încheie Cîțu, citat de Mediafax.

CITEŞTE ŞI Cîţu, vizită de lucru în SUA. Întâlniri cu Nancy Pelosi, dar şi liderul republicanilor. Urmează întrevederea cu Banca Mondială

Volodimir Zelenski: Putin aruncă soldaţii pe front ca pe lemne în sobă. Nu înţeleg...

"Invadatorii nici măcar nu îşi plâng morţii. Asta e ceva ce nu pot să înţeleg. Au fost ucişi aproximativ 15.000 de soldaţi ruşi într-o lună. Putin aruncă soldaţii pe front de parcă ar fi lemne în sobă. Şi nici măcar nu îi îngroapă. Le lasă corpurile pe străzi. În mai multe oraşe, soldaţii noştri spun că este imposibil să mai respiri, penrtu că miroase a putred", a precizat preşedintele. 

Acesta a comparat şi duritatea maşinăriei de război a lui Putin cu ceea ce el descrie drept compasiunea soldaţilor şi voluntarilor care apără oraşele ucrainene. 

"Soldaţii noştri neînfricaţi apără Mariupolul acum. Puteau să plece de mult, dar nu părăsesc oraşul. Au spus că trebuie să stea şi să îi îngroape pe cei căzuţi şi să aibă grijă de cei răniţi. Cât timp oamenii sunt în viaţă, trebuie să continuăm să îi protejăm. Asta este diferenţa fundamentală cu privire la modul în care cele două părţi din acest război văd lumea

Eu nu cred că Putin vede Ucraina aşa cum o vedem noi. El vede Ucraina ca parte din lumea sa, din viziunea sa despre lume, dar asta nu corespunde ce s-a întâmplat aici în ultimii 30 de ani. Nu cred că Putin e într-un buncăr de două săptămâni, ci mai degrabă de două decenii", a mai spus Zelenski. 

"Noi credem în victorie. Ne este imposibil să credem altceva. Vom câştiga, categoric, pentru că este casa noastră, pământul nostru, independenţa noastră. Este doar o chestiune de timp", a continuat preşedintele, cerând în continuare ajutorul occidentului. CITEŞTE INTERVIUL COMPLET CU VOLODIMIR ZELENSKI AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel