Zeci de avioane încă vor înregistra întârzieri la decolarea din Italia. Greva a afectat peste un sfert de milion de călători, inclusiv români

Două avioane au fost la un pas să se ciocnească în aer / Foto: Pixabay, de The Pixelman
Două avioane au fost la un pas să se ciocnească în aer / Foto: Pixabay, de The Pixelman

Greva din transportul aerian din Italia se apropie de final, dar numeroase zboruri vor înregistra în continuare întârzieri, inclusiv cele spre România.

Piloţii, angajaţii de la sol, cei care se ocupă de serviciile de manipulare a bagajelor şi de check-in solicită guvernului reînnoirea contractelor de muncă şi, implicit, o majorare a salariilor, rămase la acelaşi nivel de şase ani. 

Greva de pe aeroporturile din Italia pare că s-a încheiat, însă câteva zeci de avioane vor înregistra încă întârzieri la decolare. Majoritatea companiilor aeriene cu zboruri contramandate şi-au avertizat călătorii încă de vineri seară, motiv pentru care haosul nu a fost prea mare în aeroporturi. Doar câteva zeci de zboruri, printre care şi cele de la Napoli spre Cluj şi Bucureşti şi de la Pisa spre Aeroportul Otopeni din capitală, au fost anulate înainte de plecare.

Turiştii străini au fost cei care au aflat în ultimul moment de această grevă şi mulţi dintre ei au fost nevoiţi să se cazeze pentru încă o noapte în apropierea aeroporturilor. Nu s-a putut zbura sâmbătă de la Roma spre Amsterdam, Copenhaga, Washington, Istanbul, Madrid, New York, Palermo, Dublin, Helsinki sau Londra, destinaţii din care, în special în această perioadă de vacanţă, vin numeroşi turişti în Italia.

Recomandări pentru pasageri

Dintre cele 30 de zboruri dinspre Italia spre România de astăzi, doar 12 au fost programate înainte de declanşarea grevei şi nu au fost afectate în niciun fel. Restul pleacă cu întârzieri. Pasagerilor li se recomandă să verifice starea zborului înainte de a se deplasa la aeroport pe site-ul companiei de la care şi-au cumpărat biletele, scrie Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel