EXCLUSIV  Voucherele de vacanţă, servicii incluse. Corina Martin: Ce nu știau oamenii

Voucherele de vacanță oferă mult mai multe oportunități decât au fost comunicate public până acum.

Voucherele de vacanță, folosite inteligent, pot aduce oamenilor mult mai multe beneficii. Bilete de avion, de tren, intrări la evenimente și concerte sunt doar câteva dintre oportunitățile de care pot profita oamenii. Corina Martin, președintele  Federației Asociaţiilor de Promovare Turistica din România, a declarat, pentru DC News, că este nevoie de elaborarea unui ghid pentru o informare corectă, mai ales că programul de acordare a voucherelor de vacanță a fost aprobat și pentru 2019. 

Oamenii nu au primit şi informaţii

"E o poveste fericită, dar şi cu minusuri. Oamenii nu au primit şi informaţii despre cum e bine şi ce trebuie să facă cu aceste tichete de vacanţă, cum să le folosească. Am văzut ce întrebări se pun în agenţie, au venit oameni din toată ţara cu tichetele în mână crezând că ele pot fi folosite şi la un restaurant şi să urce în telegondolă. E nevoie de minimă informare. Nimeni nu a ştiut cum să le folosească. La agenţii, noi am reuşit să le includem pe lângă cazare şi intrare la telegondolă, la Delfinariu, la muzeu, la evenimente, la Neversea sau mai ştiu eu ce", a declarat Corina Martin.

Pot beneficia doar dacă apelează la agenţii

"Toate acestea nu se pot face separat, adică se duce omul şi plăteşte cu tichete de vacanţă bilete la telegondolă, ci doar venind cu ele la agenţii şi achitând minim o noapte de cazare. La minim o noapte de cazare poţi să adaugi orice. Se pot adăuga inclulsiv bilete de tren pentru a merge la Sighişoara sau în altă parte. Am plătit cazare prin aceste tichete şi am adăugat şi aceste servicii. Nu ştiu foarte mulţi oameni. Eu vorbesc acum în numele federaţiei pe care o conduc, era bine ca cineva să elaboreze un ghid despre cum pot fi folosite", a mai explicat fostul preşedintel al ANAT.

"Statul ar trebui să fie interesat să promoveze mai mult informaţia aceasta"

"Angajaţii nu au habar. Li se dau aceste tichete, la compania unde ei lucrează nu e cineva obligat să aibă şi informaţii sau cunoştinţe despre asta. E clar că la instituţiile bugetare nu stă cineva să le studieze sau să le dea lor în mână un minim ghid de informaţii. Ori statul, dacă tot face acest efort de a scuti, de a reduce impozitele pe care le colectează de la un angajator dă tichete, deci statul renunţă la o sumă colectată la buget, dar cu convingerea pe care noi am dovedit-o că banii se întorc în turismul românesc, deci şi în taxe şi impozite la buget, atunci tot statul ar trebui să fie interesat să promoveze mai mult informaţia aceasta. (...) "Am pus până și bilete de avion Constanța-Cluj, pentru că sunt curse interne și avem voie, oamenii nu știau că se poate, cu nopți de cazare, cu bilete la Untold, dar le-am maximizat oamenilor efectul pe care, de fapt, nu îl pot obține altfel decât venind la o agenție", a mai spus Corina Martin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel