EXCLUSIV  Vouchere vacanță. Sorin Cîmpeanu, despre promisiunile PSD așteptate de români: NU sunt bani

Atât de așteptatele vouchere de vacanță ar putea rămâne la stadiul de promisiune. Sorin Cîmpeanu a declarat la interviurile DC News Live că nu există bani pentru acordarea voucherelor profesorilor.

Fostul ministru al Educației l-a contrazis pe Liviu Pop. Acesta din urmă, actualul ministru, declara că voucherele profesorilor vor fi acordate după rectificarea bugetară din acest an, sau cel târziu anul viitor, legea precizând că ele pot fi acordate până în noiembrie 2018. Totuși, Sorin Cîmpeanu este sceptic. El afirmă categoric că în acest moment voucherele nu pot fi acordate, la fel precum și alte promisiuni ale Guvernului, întrucât nu există bani.

”Eu sunt convins că nu sunt resurse financiare, nici pentru vouchere, nici pentru alte lucruri promise. Sunt convins, știu că nu vor fi. V-am spus, eu sunt un om al cifrelor, este foarte greu.

Poate anul viitor spre sfârșit s-ar putea vorbi și de vouchere de vacanță. Legea îți dă dreptul să acorzi acele vouchere până în noiembrie 2018.

La rectificarea bugetară, Ministerul Educației are nevoie de 3,5 miliarde de lei, fundamentate pe fiecare capitol bugetar, 107 milioane trebuie doar pentru suplimentarea burselor studenților, pentru că Parlamentul a votat că bursele nu se dau la fel ca și până acum, 8 luni și jumătate, cât studenții sunt în perioada de cursuri, ci și pe perioada vacanței și sărbătorilor legale”, a precizat Sorin Cîmpeanu la DC News Live.

Declarația poate fi urmărită mai jos:

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel